Karlovy Vary: Nový Doubský most už slouží

05.12.2019 15:36

Dárek k Mikuláši dalo Karlovým Varům ředitelství silnic a dálnic ČR. Od dnešního odpoledne slouží veřejnosti nový Doubský most, který spojuje nejen Doubí a Tašovice, ale také průtah D6 se silnicí na Plzeň.

Karlovy Vary: Nový Doubský most už slouží
Foto: mmkv.cz
Popisek: Karlovy Vary

Nový most nahradil původní z předpjatého betonu, jehož stav byl už natolik závažný, že nešel opravit. Nový most o dvou polích má nosnou konstrukci z dvanácti ocelových nosníků výšky jeden metr, které jsou spřaženy železobetonovou deskou, spodní stavba je rovněž železobetonová. Délka mostu je 89,4 mteru, šířka 12,1 metru.

Stavba stála 74,3 milionu korun a pro Ředitelství silnic a dálnic jej postavila firma EUROVIA CS. Díky inovativnímu využití standardu tzv. Žluté knihy FIDIC při zadávání zakázky trvaly vyprojektování a stavba mostu jen 37 týdnů, tedy rekordně krátkou dobu.

Slavnostního otevření mostu se zúčastnili zástupci Ředitelství silnic a dálnic, zhotovitelské firmy, města Karlovy Vary a Karlovarského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…