Karlovy Vary: Upozornění pro majitele dočasně vyřazených vozidel

30.09.2015 19:52 | Zprávy

Mnozí majitelé dočasně vyřazených vozidel budou muset do konce roku navštívit registr vozidel a naplnit svou zákonnou povinnost.

Karlovy Vary: Upozornění pro majitele dočasně vyřazených vozidel
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Dle platné legislativy má vlastník vozidla, které bylo ke dni 1. 1. 2015 déle než 18 měsíců dočasně vyřazeno z registru vozidel, povinnost oznámit místo a účel vyřazení vozidla, a to do 31. 12. 2015. Pokud nebude tato zákonná povinnost vlastníkem k uvedenému termínu splněna, vozidlo k 1. 1. 2016 úředně zanikne a nebude možné jej využívat k provozu na pozemních komunikacích.

Doporučujeme vlastníkům, kteří nechali své vozidlo před 1. červencem 2013 dočasně vyřadit, odevzdali jeho registrační značky a tzv. malý technický průkaz, a chtějí jej nadále využívat, aby se dostavili do konce roku 2015 na registr vozidel a nahlásili, kde se uvedené vozidlo nachází a jaký je účel jeho využití.

Stejná zákonná povinnost se týká i vlastníků vozidel dočasně vyřazených po 30. červnu 2013, pokud trvá vyřazení silničního vozidla z provozu déle než 12 po sobě jdoucích kalendářních měsíců. V tomto případě hrozí vlastníkům za nesplnění zákonné povinnosti pokuta až do výše 50 tisíc Kč. 

Vzhledem k tomu, že naplnění této povinnosti se bude týkat několika tisíc vlastníků vozidel, doporučujeme nenechávat potřebné úkony na poslední chvíli. Včasným splněním povinnosti se vlastníci dočasně vyřazených vozidel vyhnou frontám a dlouhé čekací době na vyřízení žádosti a v neposlední řadě i případnému úřednímu zániku silničního vozidla.

Pozn.: K návštěvě registru vozidel je možné se objednat, a to prostřednictvím služby elektronické objednávání klientů na internetových stránkách Magistrátu města Karlovy Vary www.mmkv.cz v sekci Úřad on-line.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Street art festival Wallz oživí plzeňské ulice barvami

7:37 Plzeň: Street art festival Wallz oživí plzeňské ulice barvami

Již pátým rokem se plzeňská kulturní a kreativní zóna DEPO2015 snaží během festivalu WALLZ kultivova…