Karviná: Kondolenční listiny za Václava Havla budou k dispozici celý týden

20.12.2011 6:43

Kondolenční listiny za Václava Havla může podepisovat karvinská veřejnost po celý tento týden (do pátku 23.12. ) ve foyer Zámku Fryštát na Masarykově náměstí vždy v časech od 10 do 18 hodin. Listiny pak budou odvezeny do Knihovny Václava Havla nebo na Pražský hrad.

Karviná: Kondolenční listiny za Václava Havla budou k dispozici celý týden
Foto: karvina.cz
Popisek: Karviná

Na radnici vlaje černý prapor. Lidé už také spontánně zapalují svíčky například u památníku TGM na náměstí.

Primátor Karviné dnes odeslal osobní kondolenci Dagmar Havlové, kde mimo jiné píše: „Je mi  opravdu velmi líto skonu Vašeho manžela Václava Havla. Je to pro Vás nepochybně nenahraditelná ztráta, a přestože jsem se s Vaším manželem setkal jen příležitostně, velmi jsem si ho vážil. Lidsky mne jeho smrt velmi zasáhla a je to ztráta pro nás pro všechny.

Jsem v politice vlastně krátce, je mi teprve 36 let a reprezentuji jako primátor levicovou politickou stranu. V době, kdy Váš muž bojoval i za mou svobodu, jsem ještě tyto jeho spíše nadstranické zásluhy vnímat nemohl. Jenže si velmi dobře uvědomuji, že jsem tam, kde jsem, také díky jeho práci pro naši demokracii a za svobodu nejprve v disentu a pak i ve vrcholné politice. Velmi mne Váš muž inspiroval a budu si vždy vážit jeho silné osobnosti, vkladu do snahy zkulturnit naši politickou scénu. Měl obrovský nadhled, noblesu i smysl pro humor a nadstranickou lidskost, která byla patrná ze všeho jeho konání,“ napsal Dagmar Havlové primátor Karviné Tomáš Hanzel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: karvina.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…