Karviná: V centru Business Gate najdete další službu

18.07.2019 21:10

Karviná nabízí místním firmám a subjektům zdarma konzultace záměrů a dotačních příležitostí.

Karviná: V centru Business Gate najdete další službu
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

Statutární město Karviná nabízí bezplatné konzultace záměrů a pomoc s nalezením dotačních zdrojů na jejich financování pro místní subjekty. Služba je pro místní subjekty nově dostupná od července v Business Gate v Poštovní ulici v centru města. Zájemcům budou ve speciálně utvořeném pracovišti, tzv. one-stop-shopu, k dispozici experti ze společností BeePartner a RPiC-ViP, kteří je vhodně nasměrují a pomůžou.

„Pro místní podnikatele nebo začínající projekty je to šance, jak zjistit možnosti financování vlastních záměrů z evropských, národních nebo krajských dotačních zdrojů. Chceme usnadnit cestu ke vzniku nových projektů a rozvíjet drobné, malé a střední podnikání, bez něhož se do budoucna Karviná neobejde. Služby v novém centru mohou plnohodnotně využít i ostatní zájemci, třeba neziskovky, veřejné a další organizace,“ přibližuje záměry města primátor Jan Wolf (ČSSD).

V one-stop-shopu je každou středu od 7 do 17 hodin k dispozici odborník, který po zjištění základních informací nasměruje zájemce na vhodný zdroj financí, případně zodpoví související dotazy. Služby pro Karvinou obstarávají společnosti BeePartner a RPiC-ViP, které mají dlouholeté zkušenosti s poradenstvím v oblasti investičních i neinvestičních projektů a získávají zdroje na realizaci projektů veřejných i soukromých subjektů. Obě společnosti městu zajišťují činnosti spojené s plánem řízení změny Karviná všemi deseti, kterým chce Karviná změnit dlouhodobé trendy. Poradenské centrum v podobě one-stop-shopu je součástí těchto služeb.

„Máme jasný plán a chystáme hned několik projektů, které Karvinou nastartují k potřebným změnám. Budeme o nich postupně informovat, lidé se ale mohou dozvědět více i přímo na místě. One-stop-shop bude v provozu minimálně rok a půl,“ předeslal náměstek primátora Karviné Lukáš Raszyk (ČSSD).

Provozní doba poradenského centra se po letních měsících může měnit, o podrobnostech budeme s předstihem informovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…