Karviná: Začíná sezona na zámku Fryštát

27.03.2012 12:31

V neděli 1. dubna se v 10:00 otevře pro veřejnost Zámek Fryštát. Letos město začátek sezóny nasměrovalo na děti a pro ně především je určeno slavnostní zahájení sezóny v úterý 3. dubna.

Karviná: Začíná sezona na zámku Fryštát
Foto: karvina.cz
Popisek: Karviná

Pozvány byly školy na území města a věku dětí  budou přizpůsobeny prohlídky. Děti budou moci soutěžit – budou hledat předmět ze zámeckých sbírek během prohlídek dvou základních okruhů a mají si zapamatovat místnost, kde je vystaven. Děti dostanou drobné dárky. Uvolněné prostory pro zámecké galerii pak budou patřit téhož dne Velikonocům – o jejich významu, zvycích a tradicích si mohou děti popovídat s farářem Danielem Víchou.

V úterý doprovodí prohlídky fanfáry trubačů, průvodkyně budou v dobových kostýmech a pro širší veřejnost je tu nabídka kočárových jízd po historickém centru Karviné.

Zámek Fryštát bude otevřen v sezóně vždy od úterka do neděle v časech od 10 do 17 hodin, v úterý 3.4. také, jen doprovodný program skončí v 16:00. Tedy v pondělí 2.4. je zavřeno a 3.4. den hlavně pro děti  a slavnost.

Informace o zámku a prohlídkových okruzích na webu (města i zámku- http://www.zamek-frystat.cz/portal/page/portal/Zamek_Frystat/),
Vstupné je stále stejné – 60 (30) korun základní vstupné pro dva zámecké okruhy, do expozice umění Národní galerie 40Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: karvina.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …