Kladeňáci si mohou opět zabezpečit kola forenzním značením

07.07.2021 16:53

Již od července a dále v průběhu srpna i září si budou moci nechat zájemci označit svá kola unikátním kódem pro přesnou identifikaci. Město nabízí forenzní značení od léta 2018.

Kladeňáci si mohou opět zabezpečit kola forenzním značením
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

V době pandemie se zvýšil prodej jízdních kol, to vyvolalo nový zájem Kladeňáků o forenzní značení. Město zájemcům vyšlo vstříc a v součinnosti s Městskou policií Kladno vypsalo nové termíny, kdy mohou lidé svá kola přivést a nechat si je označit specifickým DNA kódem.

„Forenzní značení kol jsme poprvé v rámci prevence kriminality připravili v roce 2018. Nechat si zdarma označit svá kola unikátní technologií mikroteček s obsahem syntetického kódu DNA se setkalo s velkým zájmem Kladeňáků. Kolo získá svoji identitu, označení o ochraně by mělo navíc dát nenechavci jasný signál, že tohle kolo má město i policisté v databázi a vůbec nebude lehké si ho přivlastnit či případně prodat,“ představil výhody projektu kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

Pro velký zájem ze strany občanů o forenzní identifikační značení jízdních kol, vyvolaný i zvýšeným prodejem bicyklů v době pandemie, vyhlašuje Kladno v součinnosti s městskou policií termíny jejich značení.

Jízdní kola nebo také koloběžky budou označeny unikátní technologií mikroteček s obsahem syntetického kódu DNA a opatřeny varovnou samolepkou.

Kolo si může nechat bezplatně označit osoba starší patnácti let, která předloží svůj doklad totožnosti a doklad o koupi. Kolo musí být čisté a technicky způsobilé. Značení bude probíhat na služebně Městské policie Kladno, náměstí Starosty Pavla ve dnech:

20. července – úterý od 8:00 – 15:00
10. srpna – úterý od 12:00 – 18:00
14. srpna – sobota od 9:00 – 15:00
19. srpna – čtvrtek od 8:00 – 15:00
18. září – sobota od 9:00 – 15:00
30. září – čtvrtek od 12:00 – 18:00
7. října – čtvrtek od 8:00 – 15:00

a také na odděleních Policie České republiky Kladno - město na náměstí Edvarda Beneše a  Kladno Kročehlavy, ulice Kosmonautů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…