Kladeňáci si mohou opět zabezpečit kola forenzním značením

07.07.2021 16:53 | Zprávy

Již od července a dále v průběhu srpna i září si budou moci nechat zájemci označit svá kola unikátním kódem pro přesnou identifikaci. Město nabízí forenzní značení od léta 2018.

Kladeňáci si mohou opět zabezpečit kola forenzním značením
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

V době pandemie se zvýšil prodej jízdních kol, to vyvolalo nový zájem Kladeňáků o forenzní značení. Město zájemcům vyšlo vstříc a v součinnosti s Městskou policií Kladno vypsalo nové termíny, kdy mohou lidé svá kola přivést a nechat si je označit specifickým DNA kódem.

„Forenzní značení kol jsme poprvé v rámci prevence kriminality připravili v roce 2018. Nechat si zdarma označit svá kola unikátní technologií mikroteček s obsahem syntetického kódu DNA se setkalo s velkým zájmem Kladeňáků. Kolo získá svoji identitu, označení o ochraně by mělo navíc dát nenechavci jasný signál, že tohle kolo má město i policisté v databázi a vůbec nebude lehké si ho přivlastnit či případně prodat,“ představil výhody projektu kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

Pro velký zájem ze strany občanů o forenzní identifikační značení jízdních kol, vyvolaný i zvýšeným prodejem bicyklů v době pandemie, vyhlašuje Kladno v součinnosti s městskou policií termíny jejich značení.

Jízdní kola nebo také koloběžky budou označeny unikátní technologií mikroteček s obsahem syntetického kódu DNA a opatřeny varovnou samolepkou.

Kolo si může nechat bezplatně označit osoba starší patnácti let, která předloží svůj doklad totožnosti a doklad o koupi. Kolo musí být čisté a technicky způsobilé. Značení bude probíhat na služebně Městské policie Kladno, náměstí Starosty Pavla ve dnech:

20. července – úterý od 8:00 – 15:00
10. srpna – úterý od 12:00 – 18:00
14. srpna – sobota od 9:00 – 15:00
19. srpna – čtvrtek od 8:00 – 15:00
18. září – sobota od 9:00 – 15:00
30. září – čtvrtek od 12:00 – 18:00
7. října – čtvrtek od 8:00 – 15:00

a také na odděleních Policie České republiky Kladno - město na náměstí Edvarda Beneše a  Kladno Kročehlavy, ulice Kosmonautů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Poděkování dobrovolníkům - sobotní Slovácký festival chutí a vůní

22:41 Uherské Hradiště: Poděkování dobrovolníkům - sobotní Slovácký festival chutí a vůní

Chceme srdečně poděkovat všem dobrovolníkům, kteří nám minulou neděli pomohli pytlovat písek a stavě…