Kladno: Rozhodněte sami o investicích za tři miliony v projektu Společně v Kladně

22.09.2020 14:50

Hlasování o projektech rozvoje z pera veřejnosti se blíží. Prohlédněte si návrhy samotných občanů, jak zlepšit veřejná prostranství v Kladně. Město vyčlenilo na druhý ročník programu participativního rozpočtu „Společně v Kladně“ tři miliony korun. Občané Kladna sami v říjnovém hlasování rozhodnou, za které návrhy se peníze utratí. Návrhy určené pro hlasovaní jsou vystaveny v OC Central.

Kladno: Rozhodněte sami o investicích za tři miliony v projektu Společně v Kladně
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Do hlasování v rámci programu „Společně v Kladně“, založeného na principu takzvaného participativního rozpočtu, jde celkem sedm návrhů veřejnosti, které lze opravdu uskutečnit. Lidé se s nimi mohou seznámit nejen zde, na stránkách měsíčníku, ale i na webových stránkách www.spolecnevkladne.cz.

„Do letošního ročníku participativního rozpočtu adresovali občané Kladna, i přes pandemii koronaviru, celkem 15 vizí, jak vylepšit veřejný prostor a komunitní život ve městě. Autorům patří velký dík za to, že ani nelehká situace neuhasila jejich zájem o rozvoj města, který se samozřejmě nezastavil ani v režimu nouzového stavu,“ uvedl primátor Kladna Dan Jiránek.

Zhruba polovinu došlých vizí museli hodnotitelé nakonec z hlasování vyřadit, protože nesplňovaly podmínky a není možné je realizovat. Každý návrh posuzoval příslušný odbor magistrátu s dalšími kompetentními pracovníky radnice. „Některé projekty nedodržely například finanční limit mezi 50 tisíci a 500 tisíci korunami, nebo navrhovaným místem realizace vedou důležité inženýrské sítě a v jejich ochranném pásmu není možné nic budovat. Jeden návrh stáhl sám autor s tím, že ho ještě promyslí do příštího ročníku,“ vysvětluje koordinátorka programu „Společně v Kladně“ Michaela Müllerová.

Od 14. září do poloviny října budou všechny občanské návrhy určené pro hlasování vystaveny v OC Central. Samotné hlasování pak bude probíhat od 1. do 14. října na webových stránkách www.spolecnevkladne.cz. Občané Kladna, kteří nemají doma přístup k internetu, mohou zajít do Městského informačního centra na kladenské pěší zóně, kde jim s hlasováním pomohou. Stejnou možnost mají i u koordinátorky projektu a na městských úřadovnách ve Švermově a Dubí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…