Kladno: Více než 5 tun odpadu zmizelo z přírody

28.04.2022 20:33 | Tisková zpráva

V dubnu se konala akce Ukliďme Kladno na základě výzvy iniciativy Ukliďme Česko. Navzdory nepřízni počasí vyrazili do boje s odpadky mnozí jednotlivci i celé skupiny dobrovolníků. Tradičního jarního úklidu přírody se zúčastnily například Sportovní oddíl Miners Kladno, skauti ze střediska Orion Kladno nebo velká skupina obyvatel lokality Korea. Celkem jste nasbírali 5,26 tun odpadu, děkujeme! Hlavní podzimní úklidový den (World Cleanup Day 2022) se uskuteční v sobotu 17. září 2022. Těšíme se na vás!

Kladno: Více než 5 tun odpadu zmizelo z přírody
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Na hlavním náměstí Kladna

Aktivní kampaň na úklid nelegálně vzniklých černých skládek a pohozených odpadků se každoročně na jaře a na podzim koná od roku 2018. Myšlenka však vyvstala již o 10 let dříve ze spontánní národní iniciativy Let's Do It! v Estonsku, kdy se 4% obyvatel aktivně zapojilo a vyčistilo celé Estonsko za pouhých pět hodin. Od té doby se myšlenka národních úklidů rozšířila do více než 100 zemí na všech kontinentech.

Národním koordinátorem pro Českou republiku je spolek Ukliďme Česko a město Kladno se k organizaci připojuje od roku 2019. V roce 2021 jsme i přes covidovou pandemii společnými silami z městské přírody odstranili 9,8 tun odpadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…