Kladno se jako jediné z ČR účastní projektu SPARCS

19.10.2019 20:27

Město Kladno, jako jediné z České republiky, získalo prestižní účast na mezinárodním projektu, který podporuje účastnická města ve společné vizi zvyšování životního standardu, šetrné energetické politice, zlepšení kvality ovzduší, elektromobilitě a digitalizaci. Pětiletý projekt SPARCS byl zahájen v říjnu 2019 a slučuje celkem 31 partnerských organizací.

Kladno se jako jediné z ČR účastní projektu SPARCS
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Projekt poskytne systematickou podporu všem sedmi zúčastněným městům. Ve dvou vedoucích (pilotních) městech projektu - Espoo (Finsko) a Leipzig (SRN) se budou jednotlivé projekty již realizovat, ostatní zapojená města: Maia (Portugalsko), Kifissia (Řecko), Reykjavik (Island), Kladno (Česká republika) a Lviv (Ukrajina) si během pěti let vytvoří vlastní vizi, šitou na míru lokálním potřebám.

"Pokud bude naše vize vypracovaná v rámci projektu vyhodnocena jako nejlepší, máme možnost v dalších letech získat prostředky od EU, které by měly pomoct při jejím uvedení v život." uvedl radní pro rozvoj Lukáš Hanes a zároveň dodal: "Konkurence jiných měst zapojených do projektu je velká, ale já věřím, že se nám to díky úzké spolupráci s Michalem Kuzmičem, Tomášem Váchou a dalšími členy týmu z Univerzitního centra energeticky efektivních budov ČVUT (ČVUT UCEEB), podaří."

„Těší nás, že město má zájem společně s výzkumníky a evropskými partnery hledat inovativní řešení v oblasti lokální energetiky, která přispějí ke kvalitě života obyvatel,“ shodují se členové týmu ČVUT UCEEB.

Název projektu je zkratka anglického Sustainable energy Positive & zero cARbon CommunitieS (pozitivně energeticky udržitelné a bezuhlíkové komunity). Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…