Klimkovice se nehodlají vzdát svých vánočních koncertů

15.12.2021 19:53 | Tisková zpráva

Ve čtvrtek 15. prosince v 17.45, se v kostelíku Nejsvětější Trojice v Klimkovicích bude natáčet už druhý klimkovický vánoční koncert.

Klimkovice se nehodlají vzdát svých vánočních koncertů
Foto: mesto-klimkovice.cz, Jozef Oravec
Popisek: Klimkovice

Město se totiž ani letos nehodlá vzdát své oblíbené tradice, a protože epidemiologická situace nepřeje osobní účasti na vánočních setkáních, letos stejně jako loni připravuje vánoční koncerty pro on-line sledování. První koncert Akobandu v klimkovickém kině je již natočen a je ZDE

Anketa

Bude válka mezi Ruskem a Ukrajinou?

20%
77%
hlasovalo: 17529 lidí

„První vánoční on-line koncert za dva dny dosáhl už přes 500 shlédnutí. Zdá se, že lidé si asi začínají zvykat na klimkovickou kulturu tohoto typu. I když raději bychom připravovali akce, na kterých se setkáme osobně,“ potvrdila organizátorka Alice Chlebovská z Kulturního a informačního střediska Klimkovice.

Zítra se bude v kostelíku natáčet koncert se souborem Generace. Jeho členové už si interiér vyzdobili v souladu s připravovaným programem, do nějž zařadili i několik gospelů. Třetí koncert se bude po dohodě s místním farářem točit v pondělí 20. prosince v 17.45 v klimkovickém kostele sv. Kateřiny. Vánoční písně a koledy na něm zazpívají Pěvecký sbor města Klimkovic a Famózní klimkovické pjenice. Kostel pro tento účel zdobí místní farníci, dokonce bude mimořádně pro kameru k dispozici i celý betlém. Premiéry koncertů na Youtube jsou plánované na neděle 19. a 23. prosince, vždy v 18 hodin.

On-line koncerty v Klimkovicích budou náhradou za původně plánované Adventní dostaveníčko, Adventní koncert v kostele sv. Kateřiny, Vánoční koncert ZUŠ v kině, Vánoční koncert města v kostele sv. Kateřiny, i za kulturní akce v okolních obcích a městech, kde měli klimkovičtí umělci vystupovat.

„Na všechny tyto akce byli připraveni účinkující i návštěvníci a nic z toho se nekoná. Proto jsme se rozhodli připravit alespoň tři jedenáctiminutová videa v typických klimkovických prostorách a s umělci a účinkujícími z Klimkovic. Povzbudil nás k tomu i loňský zájem, kdy video s vánočním hudebním programem z Klimkovic mělo přes tři tisíce shlédnutí,“ doplnila Alice Chlebovská.

Koncerty a jejich natáčení se budou financovat z prostředků města určených na zrušené vánoční programy i z příspěvku Skupiny ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …