Kolín: Zvýšení kapacity domova pro seniory Clementas Mlékovice

06.08.2019 20:32

Domov Clementas v Mlékovicích od července nabízí seniorům s onemocněním demence dalších 54 lůžek. O službu je velký zájem.

Kolín: Zvýšení kapacity domova pro seniory Clementas Mlékovice
Foto: wikipedia.org
Popisek: Kolín

„Centrum pro seniory Clementas je zřizovatelem sociálních služeb určených seniorům a seniorům s onemocněním Alzheimerovy, ale i dalšími typy demence. V Mlékovicích z důvodu velkého zájmu o námi poskytované služby, rozšiřujeme kapacitu Domova o dalších 54 lůžek“. Přesto, že Domov je z hlediska kapacity řazen mezi velká zařízení, je budova architektonicky rozdělena do samostatných domácností, které klientům skýtají příležitost ke společenskému setkávání, ale nabízí také vysokou míru soukromí. Postupně také Domov vybavujeme zcela novými unikátními matracemi pro seniory, na jejichž vývoji se naši odborní zaměstnanci podíleli. Kvalita života našich klientů je pro nás zásadní.“ uvedla generální ředitelka Clementas Renata Prokešová.

Centrum pro seniory Clementas aktuálně nabízí sociální služby v tak zvaných domovech se zvláštním režimem, ve kterých je uživatelům, tedy seniorům s Alzheimerovou nebo jiným typem demence, poskytována specializovaná sociální a zdravotní péči vycházející z individuálních potřeb každého uživatele. Vysoká kvalita péče a klidné a životu pro seniory důstojné prostředí, kde se mohou cítit jako doma, je prioritou skupiny Clementas. V Kolíně skupina Clementas dále nabízí sociální služby denní centrum a odlehčovací sociální služba, které jsou určeny seniorům, kteří s podporou svých blízkých mohou žít doma, ale je nutné, aby přes den nebyli doma nebo aby o ně byla zajištěna péče například v době dovolené pečujících osob.  

„Součástí otevření nové kapacity Domova je také otevření jídelny, která prošla interiérovou rekonstrukcí. Nyní naše jídelna nabízí nejen bezpečný a důstojný prostor pro stravování, ale je vhodná také k posezení našich klientů s jejich návštěvami.“ dodala ředitelka Domova Andrea Faltysová.

Skupina Clementas je rozrůstající se poskytovatel sociálních služeb určených seniorům a seniorům s onemocněním demence. Aktuálně provozuje služby v moderním zařízení v Mlékovicích u Zásmuk a denní stacionář a odlehčovací službu pro seniory v Kolíně. Před otevřením je další Domov, a to v Janovicích nad Úhlavou. Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …