Konvalinka (ANO): Naši strážníci jsou v současné době v ulicích města potřeba více než kdy jindy

12.04.2020 14:58

Nouzový režim, ve kterém naše republika již několik týdnů funguje, určuje zcela jiné priority. Viditelné je to také u strážníků Městské policie Příbram.

Konvalinka (ANO): Naši strážníci jsou v současné době v ulicích města potřeba více než kdy jindy
Foto: MÚ Příbram
Popisek: Jan Konvalinka, starosta Příbrami

Zvýšený výkon služby, více strážníků v ulicích, užší spolupráce s Policií ČR, částečné odchýlení od běžné činnosti a vyšší tlak veřejnosti, to je stav, ve kterém v současné době pracují strážníci Městské policie Příbram. „Naši strážníci jsou v současné době v ulicích města potřeba více než kdy jindy. Z tohoto důvodu byly o víkendech posíleny jednotlivé směny a prodloužena pracovní doba,“ říká na úvod k činnosti strážníků starosta města Jan Konvalinka.

V době vyhlášeného nouzového stavu se Městská policie Příbram zaměřuje především na kontrolu dodržování vládních nařízení. „K běžným výjezdům přibyla v této době řada na oznámení o pohybu osob bez roušek nebo shlukování se více osob na jednom místě. Při kontrole veřejného pořádku se zaměřujeme mimo jiné na kontrolu provozoven, zda jsou dodržována nařízení Vlády ČR, kontrolu prázdných objektů a činnost strážníků okrskářů je zaměřena nyní nejvíce na práci s osobami bez přístřeší,“ říká velitelka MP Jaroslava Vodičková.

Priority se dle potřeby přesunuly trochu jiným směrem. „Strážníci mají nelehkou práci, kterou odvádějí velmi zodpovědně. Je pravdou, že některé činnosti, jako například kontrola parkování je nyní utlumena, ale jsou situace, které se nemohou nechat bez povšimnutí. Jde například o parkování na nástupních plochách pro požární techniku, které nemůžeme za žádných okolností tolerovat,“ dodal starosta města.

Městská policie Příbram v době trvání nouzového stavu zadokumentovala a k projednání předala více než dvacítku přestupků příslušným orgánům a další projednala na místě domluvou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…