Kopřivnice: Akce pro seniory pokračují i letos

24.03.2015 7:30

Již čtvrtým rokem se mohou kopřivničtí senioři bavit a vzdělávat na akcích v rámci projektu Aktivní senior. Ačkoliv jsou různorodé aktivity pro dříve narozené Kopřivničany pořádány v průběhu celého roku, především v nadcházejících jarních měsících o ně nebude nouze. Například tento týden se mohou místní senioři zapsat do oblíbených kurzů SeniorComp nebo si na Zábavném soutěžním odpoledni vyzkoušet disciplíny známé z televizních obrazovek.

Kopřivnice: Akce pro seniory pokračují i letos
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

„Několik akcí již proběhlo, ale to hlavní nás čeká teprve s příchodem jara. Stejně jako v předchozích letech je totiž naplánováno několik venkovních pohybových aktivit, které patří mezi nejoblíbenější. V plánu jsou turistické a cyklistické výlety po zdejším regionu, cyklo zájezd podél Vsetínské Bečvy, minigolfový turnaj a samozřejmě také hojně navštěvovaný Sportovní den. Novinkou bude květnový Den outdoorových aktivit, na němž hodláme účastníkům dokázat, že soutěžně-sportovní aktivity s trochou adrenalinu nejsou určeny pouze mladým,“ uvedla Jiřina Mikulenková z odboru sociálních věcí a zdravotnictví.

Zábavné soutěžní odpoledne se bude konat ve čtvrtek 26. března

Z nesportovních činností se mohou kopřivničtí senioři těšit na začínající počítačový kurz SeniorComp, Akademii třetího věku, kurz poskytování první pomoci, netradiční osvětovou akci zaměřenou na nekalé obchodní praktiky tzv. Šmejdů, nebo Seniorská odpoledne s bohatým kulturně-společenským programem. „Aktuálně jsou všichni Kopřivničané zralého věku srdečně zváni na Zábavné soutěžní odpoledne, které se bude konat ve čtvrtek 26. března od 14 hodin v konferenční místnosti na radnici. Podobná akce proběhla poprvé vloni v říjnu a měla mimořádný úspěch. Při zajímavých vědomostních i dovednostních disciplínách se budou moci účastníci přesvědčit, že soutěžení „naživo“ je sice trochu náročnější než sledování televizních klání, ale přináší o to více uspokojení, adrenalinu a dobré nálady. Přestože soutěžní družstva jsou v tuto chvíli již sestavena, ostatní senioři se mohou zapojit v roli fandících diváků,“ pozvala Jiřina Mikulenková s tím, že na čtvrteční akci nebude chybět ani živá hudba a drobné pohoštění.

Radnice se snaží podporovat intergenerační spolupráci a aktivní stárnutí

Informace o jednotlivých akcích pořádaných v rámci projektu Aktivní senior budou v předstihu zveřejňovány na plakátech a v místních médiích, nebo je zájemci vyčtou z malých kalendáříků dostupných na odboru sociálních věcí, v knihovně a v klubu seniorů. „Společenské kontakty s širším sociálním prostředím jsou velmi důležité a s přibývajícím věkem bohužel přirozeně ubývají. Proto se radnice snaží podporovat intergenerační spolupráci a aktivní stárnutí, které je jednou z hlavních podmínek k dlouhodobému zachování zdraví, duševní pohody a soběstačnosti. Věříme, že v pestré nabídce připravených aktivit si může vybrat každý,“ uzavřela pracovnice odboru sociálních věcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kopřivnice.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Jarní mrazy poničily parky a stromořadí

13:05 Hradec Králové: Jarní mrazy poničily parky a stromořadí

Správci městské zeleně v Hradci Králové mapují škody po jarních mrazech. Poškozená stromořadí se nac…