Kopřivnice: Dotace vylepší sociální služby

14.03.2015 8:27

Kopřivnice získala téměř dvoumilionovou dotaci na další rozvoj sociálních služeb. Díky prostředkům z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko budou modernizovány odlehčovací služby Střediska sociálních služeb a nakoupeno nové vybavení Klubu Kamarád.

Kopřivnice: Dotace vylepší sociální služby
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Odlehčovací služby, které pomáhají při péči o zdravotně postižené či osoby se sníženou soběstačností, poskytuje Středisko sociálních služeb v tzv. Domovinkách. V Kopřivnici fungují již od roku 1994 a dnes mají kapacitu 14 lůžek. Stávající vybavení místností je však bohužel zastaralé. „Největšími problémy jsou nevyhovující lůžka, nábytek neuzpůsobený specifickým potřebám klientů a nedostatek kompenzačních pomůcek. Hlavním cílem projektu je přizpůsobit vybavení současným potřebám uživatelů a zvýšit jejich pohodlí. Díky získané evropské dotaci se Domovinky dočkají modernějších lůžek, matrací, speciálních křesel s podhlavníky, chodítek, invalidních vozíků a dalších kompenzačních pomůcek. Pořízeno bude také drobné vybavení pro stravování, například speciálně upravené příbory pro klienty se sníženou motorikou. Personálu usnadní práci zvedáky pro přesun imobilních klientů nebo toaletní křeslo,“ uvedla projektová koordinátorka Marta Marková.

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub Kamarád vzniklo v Kopřivnici roku 1997 v rámci programu prevence kriminality. Svým mladým klientům, ohroženým společensky nežádoucími vlivy, dává prostor k trávení volného času a pomáhá jim při řešení různých životních situací. Vybavení zařízení však tvoří z velké části nepotřebný nábytek od dobrovolníků, mnohdy za hranicí životnosti. Současným nárokům nevyhovuje ani počítačové vybavení, které je důležité pro sociální práci s klienty a rozvoj jejich počítačové gramotnosti. „Návštěvníci Klubu Kamarád se mohou těšit na nové vybavení, které bude odpovídat požadavkům na bezpečné a důstojné prostředí pro děti a rovněž současným IT technologiím standardně využívaným ve školách. Klub získá také novou hudební aparaturu a stolní hry, fotbalové a hokejové brány a další volnočasové pomůcky,“ doplnila Marta Marková.

Nového vybavení by se měla obě zařízení dočkat nejpozději v září. Celková výše dotace z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko činí 1,9 milionu korun a 340 tisíc zaplatí Kopřivnice z městského rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kopřivnice.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…