Kopřivnice: Happening vyzve k odpovědné spotřebě

01.10.2015 14:32

Od 3. do 10. října se zhruba padesát českých měst zapojí do happeningu Výstava na stromech, který se snaží upozornit na ožehavá témata týkající se naší každodenní spotřeby.

Kopřivnice: Happening vyzve k odpovědné spotřebě
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Chcete-li se dozvědět více, přijďte v sobotu 3. října do sadu E. Beneše na slavnostní zahájení výstavy nebo navštivte některou z doprovodných akcí.

Happening probíhá v rámci tzv. Týdne důstojné práce a jeho cílem je podpořit koncept práce, při níž jsou chráněna práva a důstojnost pracovníků. Letošní ročník je zaměřen na kávu a aktuální problémy jejích producentů. Výstava v parcích se bude snažit vyzvat veřejnost k odpovědné spotřebě a podpoře drobných pěstitelů v zemích třetího světa. Slavnostní zahájení v kopřivnickém sadu E. Beneše proběhne v sobotu 3. října v 10 hodin. Vernisáž zpestří celodenní doprovodný program, v rámci kterého budou moci příchozí ochutnat lahodnou fairtradovou kávu, nakoupit dobroty ve férovém obchůdku nebo zhlédnou filmy s kávovou tématikou. Pro děti bude připraven výtvarný koutek, provazochodectví a další pohybové aktivity. Všichni kolemjdoucí budou mít také možnost předvést své dovednosti a zaujmout ostatní vlastní pouliční produkcí. „Busking je označení pro jakékoliv pouliční vystupování, ať už hudební, divadelní či artistické. Kdo chce předvést cokoliv zajímavého či zábavného, bude mít jedinečnou příležitost. Kombo a mikrofon budou přichystány,“ vysvětlila koordinátora akce Romana Bukovská.

Výstava přibližující pěstování kávy v Mexiku a Guatemale bude v sadu E. Beneše k vidění až do soboty 10. října. Během Týdne důstojné práce ji doplní také přednáška o makrobiotické stravě, seminář o přípravě kávy či nabídka faitradových nápojů za zvýhodněnou cenu. „Kopřivnice je od roku 2004 Zdravým městem a usiluje o podporu dlouhodobě udržitelného rozvoje na místní i globální úrovni. Pokud někoho zajímá, jaké další kampaně a aktivity se v rámci Zdravého města realizují, je ve středu 7. října v 15 hodin srdečně zván do Kulturního domu Kopřivnice. Právě zde budou zástupci radnice a spolupracujících organizací před odbornou komisí obhajovat zařazení Kopřivnice mezi nejlepší Zdravá města České republiky. Příchozí se dozvědí například to, jak plníme daná kritéria, zda jsme za poslední rok učinili nějaký pokrok, jaké významné projekty či investice jsme realizovali, v čem si vedeme lépe než ostatní uchazeči a zda si označení Zdravé město skutečně zasloužíme,“ uzavřela Romana Bukovská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…