Kopřivnice: Město nechalo zpracovat novou územní studii krajiny

24.07.2018 21:17

Městský úřad Kopřivnice v současné době pořizuje pro svůj správní obvod, tedy pro území zahrnující města Kopřivnice, Příbor, Štramberk a obce Kateřinice, Mošnov, Petřvald, Skotnice, Trnávka, Závišice a Ženklava, územní studii krajiny.

Kopřivnice: Město nechalo zpracovat novou územní studii krajiny
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Studie je dokumentem zabývající se krajinou jako celkem s cílem vytvořit podklad pro řešení koncepce uspořádání krajiny v územních plánech, pro doplnění územně analytických podkladů, pro činnost dotčených orgánů, a zejména stanovení cílové vize krajiny s ohledem na její uživatele a jejich potřeby. „Jedná se tedy o vyvážený dokument syntetizující poznání o krajině na základě víceoborového přístupu,“ doplnila vedoucí odboru stavebního řádu, územního plánování a památkové péče Markéta Kvitová.

Územní studie krajiny má dvě části – analytickou (doplňující průzkumy a rozbory) a návrhovou. „Analytická část obsahuje dostupné údaje o území, jsou v ní definovány hodnoty krajiny, její potenciály, ale rovněž i ohrožení, rizika a problémy v území, jsou vyhodnoceny a zpřesněny typy krajin a určeny problémy k řešení v navazujícím návrhu územní studie krajiny. Návrh vymezuje krajinné okrsky a stanoví jejich rámcové využití s ohledem na jednotlivé složky krajiny, ochranu jejích hodnot a snižování rizik,“ doplnila Markéta Kvitová. Územní studie vzhledem ke své podrobnosti nemůže řešit konkrétní opatření v území, ani projektovat, ale měla by sloužit jako jakýsi manuál pro její uživatele, tedy obyvatele, místní samosprávu, vlastníky zemědělských a lesních pozemků a další tak, aby definovaná cílová vize krajiny nezůstala pouze na papíře, ale postupně nabývala reálné obrysy.

Odkaz na doplňující průzkumy a rozbory a návrh územní studie krajiny je zveřejněn na webových stránkách www.koprivnice.cz v záložce Radnice/Územní plány/Aktuálně. Každý k nim může uplatnit své podněty na odboru stavebního řádu, územního plánování a památkové péče Městského úřadu Kopřivnice až do poloviny září letošního roku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…