Kopřivnice: Na Moravské vzniká odstavná plocha pro čtyřicet aut

22.11.2023 19:06 | Tisková zpráva

Minulý týden byly zahájeny stavební práce na ulici Moravské, kde se nevyužívané školní hřiště mění v odstavnou plochu pro zhruba čtyřicet automobilů. Snazšího hledání míst k parkování na sídlišti Sever by se měli řidiči dočkat nejpozději na konci ledna.

Kopřivnice: Na Moravské vzniká odstavná plocha pro čtyřicet aut
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

O záměru rozšířit možnosti pro odstavování vozidel byli občané lokality informováni již na jarním veřejném projednání Sejdeme se na Severu. Zahájení stavebních prací však pozdržel proces vydání stavebního povolení, k němuž bylo potřeba získat souhlas všech vlastníků kanalizačních přípojek pod budoucím sjezdem.

„Stavební práce byly zahájeny ve středu 8. listopadu. Nejprve byla odhrnuta zemina a provedeny statické zkoušky. Následovat bude sanace a zpevňování okrajových ploch, vybudování sjezdu a úpravy oplocení. Pak už bude navážen recyklát, který bude použit jako finální vrstva,“ popsal plánovaný postup Adam Ondrašík z odboru rozvoje města s tím, že náklady činí 1,2 milionu korun včetně DPH.

Pokud bude přetrvávat příznivé počasí, mohly by se veškeré práce stihnout do konce roku. Vše však bude záležet na klimatických podmínkách, a proto radnice počítá spíše se závěrem ledna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

22:09 Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

Po obnově oblíbeného parku Hrádek se dostane péče i tomu zámeckému. Aktuálně jsou dokončeny přípravn…