Kopřivnice: Nová koaliční smlouva přinesla nové rozdělení kompetencí

11.04.2016 14:17

Pár týdnů po odvolání místostarostky Dagmar Rysové z funkce, byla v závěru března podepsána nová koaliční smlouva. Ta mimo jiné přinesla nové rozdělení kompetencí ve vztahu k jednotlivým samosprávním agendám. Vymezení úkolů členů zastupitelstva odsouhlasili radní na svém posledním zasedání.

Kopřivnice: Nová koaliční smlouva přinesla nové rozdělení kompetencí
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

V působnosti starosty města Kopřivnice Miroslava Kopčeného zůstává rozpočet, finance, strategické řízení, územní plánování, rozvoj podnikání, investice a doprava, vnější vztahy, mezinárodní vztahy, marketing, cestovní ruch a muzejnictví. Nově pod něj spadá agenda týkající se správy majetku a energetiky a také Zdravé město a Agenda 21.

Do gesce nového 1. místostarosty Lumíra Pospěcha patří školství, kultura a sport. Dále je zodpovědný za bytové hospodářství, marketing, cestovní ruch a v neposlední řadě také za záležitosti místní části Vlčovice.

V působnosti 2. místostarosty Stanislava Šimíčka zůstává sociální oblast a prevence kriminality, životní prostředí a garance nad odkanalizování Svazku obcí Novojičínska. V současné době je druhý místostarosta zodpovědný také za komunální služby, a to včetně pracovní dopravní skupiny.

Místní záležitosti veřejného pořádku a záležitosti místní části Mniší přešly do působnosti člena rady města Ladislava Myšáka. Záležitosti místní části Lubina přešly do gesce člena rady Zdeňka Babince.

Všichni členové rady se rovněž budou podílet na rozvoji města a místních částí, stejně jako na informovanosti jejich občanů v souladu s rozhodnutím rady města. Zároveň budou koordinovat městské projekty a plnit úkoly v oblastech, ve kterých vykonávají svěřenou působnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

10:28 Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

V pátek 17. května od 18 hodin do půlnoci budete mít znovu příležitost projít si galerie, muzea a da…