Kopřivnice: Oprava střechy kulturního domu pokračuje

02.11.2022 19:31 | Tisková zpráva

Rekonstrukce střechy Kulturního domu Kopřivnice je v plném proudu. Členitou budovu, v níž sídlí také Technické muzeum Tatra, pokrývá celkem patnáct střech o celkové rozloze 5715 metrů čtverečních. Do letošní zimy by mělo být opraveno pět z nich, zbývající se dokončí na jaře.

Kopřivnice: Oprava střechy kulturního domu pokračuje
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Dva z patnácti střešních celků si kvůli havarijnímu stavu vyžádaly opravu již vloni. Letos následovalo výběrové řízení na zhotovitele dalších třinácti střech - toho se bohužel podařilo najít až napotřetí, a proto se pokračování stavebních prací posunulo až do podzimních měsíců.

„Firma začala opravou nejvyšších celků, aby stavebníci nechodili po střechách, které jsou již hotové. V plánu je stihnout minimálně pět střech, ale samozřejmě bude záležet na počasí. Z důvodu technologických postupů i bezpečnosti pracovníků budou stavební práce zastaveny při teplotě blížící se bodu mrazu,“ uvedl Adam Ondrašík z odboru majetku města s tím, že střechy se dočkají nové tepelné izolace a hydroizolace.

Opraveny budou i fasády navazující na střešní konstrukce, které budou rovněž zatepleny. Celý projekt, který vyjde městský rozpočet na 23 milionů, má být hotov na jaře. Poté by měly úpravy kulturního domu pokračovat rekonstrukcí vstupního schodiště, jehož architektonický návrh naváže na revitalizovaný vzhled centra města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

7:37 Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

O lidech bez domova se obecně ví, že milují čtyřnohé kamarády a velmi často si je pořizují jako své …