Kopřivnice: Radnice rozdává přebytečné roušky seniorům

18.04.2020 21:16

Tisícovku textilních roušek distribuovala radnice mezi kopřivnické seniory. Po vybavení zmíněnou ochrannou pomůckou všech zaměstnanců radnice, příspěvkových organizací a sociálních služeb, dobrovolníci vyrazili mezi nejohroženější skupinu - důchodce.

Kopřivnice: Radnice rozdává přebytečné roušky seniorům
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Kopřivnická radnice od vyhlášení nouzového stavu shromažďuje od dobrovolníků z řad zaměstnanců úřadu a široké veřejnosti materiál potřebný na šití roušek i roušky hotové. V průběhu několika týdnů se díky ochotě, solidaritě a pomoci podařilo nasbírat tolik textilních roušek, že se radnice rozhodla přebytky distribuovat mezi nejohroženější skupinu, seniory. „Poté, co se nám podařilo vybavit rouškami zaměstnance úřadu, pracovníky v příspěvkových organizacích, sociálních službách nebo například policisty, jsme se rozhodli přebytek roušek věnovat těm, kteří je podle nás nejvíce potřebují a mnohdy mají omezený přístup k místům, kde roušky získat,“ uvedla tisková mluvčí města Jana Hromočuková.

Dobrovolníci textilní roušky rozdávají v čase mezi 8. a 10. hodinou před kopřivnickými supermarkety. „Termín a místo distribuce roušek není nikde dopředu avizován, vždy čekáme na to, až se nám podaří nashromáždit určitý počet těchto ochranných prostředků,“ sdělila tisková mluvčí s tím, že v průběhu deseti dnů se dobrovolníků podařila rozdat tisícovka roušek. „Za tuto možnost pomoci našim seniorům vděčíme dobrovolníkům, kterým patří náš velký dík. Našlo se opravdu velké množství lidí, kteří v prvních týdnech šili a stále šijí. Právě díky ochotě těchto dobrovolníků může radnice roušky předávat dál,“ dodala Jana Hromočuková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: V Parku 360 byly rozdány výroční ceny

13:05 Hradec Králové: V Parku 360 byly rozdány výroční ceny

V průběhu včerejšího večera pořádalo město Hradec Králové v Parku 360 slavnostní předávání významnýc…