Kopřivnice: U kasáren vznikne kruhový objezd

22.09.2021 6:32

U křižovatky ulic Obránců míru, Francouzské a Školní, poblíž objektu bývalých kasáren, probíhají od začátku tohoto týdne stavební práce. Jedná se o přeložku vodovodu, jejíž realizace je nutná před blížící se přestavbou křižovatky na okružní. K té dojde ještě letos.

Kopřivnice: U kasáren vznikne kruhový objezd
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Kruhový objezd vznikne ve spolupráci s Moravskoslezským krajem, který je vlastníkem komunikace II/482, a tedy i hlavním investorem rekonstrukce křižovatky.

Anketa

Co chcete od příští vlády nejvíc?

hlasovalo: 27851 lidí
Kopřivnická radnice zajistila projekční přípravu celého projektu, včetně stavebního povolení, a dále bude financovat stavební části na vedlejších místních komunikacích, jako jsou přechody pro chodce, chodníky, veřejné osvětlení, přilehlé zelené plochy a nezbytné přeložky inženýrských sítí. Realizaci samotné křižovatky zaplatí kraj. Předpokládané náklady projektu dosahují téměř 10 milionů korun, přičemž podíl města činí zhruba jednu třetinu.

„Nyní jsme před podpisem smlouvy s vítězným dodavatelem a předpokládáme, že rekonstrukce bude zahájena po provedení přeložek vody a kabelů ČEZ, pravděpodobně na přelomu srpna a září. Na realizaci zakázky má stavební firma 80 dní, takže by se práce měly stihnout ještě letos,“ uvedl Ludvík Michalec z odboru rozvoje města s tím, že stavba bude prováděna za provozu a dopravu budou řídit semafory.

Další kruhový objezd bude ve spolupráci s Moravskoslezským krajem vybudován na křižovatce ulic Záhumenní a Kpt. Jaroše. V tomto případě má město hotovou studii, kterou začne ještě letos rozpracovávat do projektové dokumentace, realizace by mohla proběhnout příští rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…