Kopřivnice: V Lubině už roste nová protipovodňová hráz

24.05.2023 13:05 | Tisková zpráva

V Lubině Na Holotě začaly stavební práce. Jejich výsledkem budou dlouho očekávaná protipovodňová opatření, která zabrání pravidelnému zaplavování zdejších domů a zahrad. Projekt bude stát zhruba 12 milionů korun a hotov by měl být za půl roku.

Kopřivnice: V Lubině už roste nová protipovodňová hráz
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Lokalita Na Holotě bývá zaplavována při každém intenzivnějším či déle trvajícím dešti.

Anketa

Má ministr financí Zbyněk Stanjura vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 44432 lidí

„Pozemky v tomto území mají vysokou hladinu podzemních vod. V minulosti zde byly rybníky a potok sváděl povrchové i spodní vody. Kvůli špatné melioraci a zasypávání odvodňovacích příkopů během postupné výstavby rodinných domů však došlo k narušení odvádění vod a lokalita potřebuje protipovodňovou ochranu,“ uvedl Jiří Štěpán z odboru rozvoje města.

Aby se snížilo riziko povodní, bude na místě vybudována 484 metrů dlouhá a 0,6-1,5 metrů vysoká protipovodňová hrázka se svodným příkopem a 83metrovou dešťovou kanalizací, která zachycené a nevsáknuté vody odvede do koryta řeky Lubiny, mimo zastavěné území.

Předpokládané náklady projektu se pohybovaly kolem 15 milionů, ale podařilo se vysoutěžit cenu zhruba o tři miliony nižší. Většinu potřebné částky pokryje dotace z Operačního programu Životní prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Loňský rekord návštěvnosti Open House Brno padl

10:23 Brno: Loňský rekord návštěvnosti Open House Brno padl

Přes 31 tisíc návštěv, prohlídky s asistenční službou pro nevidomé či světová hudební premiér,– to b…