Kopřivnice: V Lubině už roste nová protipovodňová hráz

24.05.2023 13:05 | Tisková zpráva

V Lubině Na Holotě začaly stavební práce. Jejich výsledkem budou dlouho očekávaná protipovodňová opatření, která zabrání pravidelnému zaplavování zdejších domů a zahrad. Projekt bude stát zhruba 12 milionů korun a hotov by měl být za půl roku.

Kopřivnice: V Lubině už roste nová protipovodňová hráz
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Lokalita Na Holotě bývá zaplavována při každém intenzivnějším či déle trvajícím dešti.

Anketa

Má ministr financí Zbyněk Stanjura vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 44439 lidí

„Pozemky v tomto území mají vysokou hladinu podzemních vod. V minulosti zde byly rybníky a potok sváděl povrchové i spodní vody. Kvůli špatné melioraci a zasypávání odvodňovacích příkopů během postupné výstavby rodinných domů však došlo k narušení odvádění vod a lokalita potřebuje protipovodňovou ochranu,“ uvedl Jiří Štěpán z odboru rozvoje města.

Aby se snížilo riziko povodní, bude na místě vybudována 484 metrů dlouhá a 0,6-1,5 metrů vysoká protipovodňová hrázka se svodným příkopem a 83metrovou dešťovou kanalizací, která zachycené a nevsáknuté vody odvede do koryta řeky Lubiny, mimo zastavěné území.

Předpokládané náklady projektu se pohybovaly kolem 15 milionů, ale podařilo se vysoutěžit cenu zhruba o tři miliony nižší. Většinu potřebné částky pokryje dotace z Operačního programu Životní prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Den plný koní, dětí, náročné práce i oslavy

20:27 Hustopeče: Den plný koní, dětí, náročné práce i oslavy

Jízdárny Centra volného času Pavučina se otevřely veřejnosti a místní ošetřovatelé i svěřenci předve…