Kopřivnice: ZŠ Floriána Bayera byla oceněna za podporu etické výchovy

26.11.2019 13:50

Velký úspěch si na své konto připsala kopřivnická Základní škola Floriána Bayera. Nadační fond Josefa Luxe ocenil zařízení za implementaci etické výchovy do života školy a vzdělávání svých žáků.

Kopřivnice: ZŠ Floriána Bayera byla oceněna za podporu etické výchovy
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Ocenění od Nadačního fondu Josefa Luxe získala škola za propojení etické výchovy se všemi školními aktivitami a projekty, jako Ekoškola či Světová škola, vzdělávání svých pedagogů v rámci etické výchovy a všeobecný důraz na etiku ve škole.

Ředitelka školy Vlasta Geryková, společně se dvěma vyučujícími, převzala cenu v rámci slavnostního vyhodnocení, které se v minulém týdnu uskutečnilo v Senátu Parlamentu ČR ve Valdštejnském paláci v Praze. „Ocenění naše škola získala jako jedna z dvanácti škol z celé ČR a vůbec jediná z Moravskoslezského kraje,“ okomentovala úspěch ředitelka ZŠ Floriána Bayera s tím, že škola, stejně jako další, získala spolu s oceněním také nadační příspěvek.

Ocenění je pro Základní školu Floriána Bayera, jejímž zřizovatelem je Moravskoslezský kraj, velmi cenné. „Jeho získání je pro zúčastněné pedagogy důkazem, že etická výchova a její uvádění do života naší školy je prováděno na kvalitní úrovni. Velmi tomu napomáhá i Moravskoslezský kraj, který etickou výchovu ve školách výrazně podporuje a do jehož aktivit je naše škola zapojena,“ sdělila Vlasta Geryková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…