Kopřivnice: Začíná oprava střechy kulturního domu

01.11.2021 10:13

Členitou budovu, v níž sídlí Kulturní dům Kopřivnice a Technické muzeum Tatra pokrývá celkem patnáct střech. Dvě z nich se právě začínají rekonstruovat. Oprava by měla být hotova nejpozději za dva měsíce a městský rozpočet vyjde na 3,7 milionu korun.

Kopřivnice: Začíná oprava střechy kulturního domu
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

„Touto opravou řešíme havarijní stav části střechy kulturního domu. Rádi bychom ji provedli ještě do začátku letošní zimy. 

Anketa

Souhlasíte s tím, že hospodský musí od 1. listopadu kontrolovat bezinfekčnost?

hlasovalo: 42751 lidí
Přestože jsou práce prováděny takříkajíc na „poslední chvíli“, věříme, že se vše stihne. Původně se totiž s opravou v letošním roce vůbec nepočítalo. Akce nebyla v rozpočtu zařazena. Situace se změnila až v první polovině letošního roku, kdy se uvolnily finanční prostředky z jiného projektu a ihned poté začala příprava výběrového řízení na dodavatele. To bylo vyhlášeno v červnu, avšak nakonec ani jedna z firem nesplnila zadávací podmínky a výběrové řízení muselo být zrušeno. Proto jsme se rozhodli využít zákonné možnosti a opravu dvou nejkritičtějších střech jsme v havarijním režimu zadali firmě, která je schopna stavební práce zabezpečit. Rekonstrukce zbývajících třinácti střešních celků bude předmětem jiné veřejné zakázky, kterou hodláme vyhlásit ještě letos, přičemž následné stavební práce budou zahájeny až na jaře, jakmile to dovolí klimatické podmínky,“ vysvětlil zvolený postup místostarosta Dušan Krompolc.

Celková plocha střech kulturního domu činí 5715 metrů čtverečních a díky členitosti nebude oprava vůbec jednoduchá. „Střechy se dočkají nové tepelné izolace a nové hydroizolace. Budou opraveny také fasády navazující na střešní konstrukce. Předpokládané náklady na rekonstrukci všech střešních částí se odhadují na 19 milionů korun,“ doplnil vedoucí odboru majetku města Adam Ondrašík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…