Kopřivnice: Zaměstnanci úřadu i letos pomohli lidem v tísni

28.12.2018 8:37

Pracovníci městského úřadu v Kopřivnici se také v letošním roce zapojili do charitativní sbírky organizace Člověk v tísni.

Kopřivnice: Zaměstnanci úřadu i letos pomohli lidem v tísni
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Podobně jako v předchozím roce byla na úřadě vyhlášena sbírka, do které se mohl zapojit kdokoliv, kdo na radnici pracuje. Během měsíce vybrali úředníci necelé tři tisíce korun, které pomohou lidem v Africe. „Z vybrané částky jsme zakoupili osm kanystrů s vodou, školní pomůcky pro sedm dětí, kuřata, kozy a také pomůcky na obdělávání pole,“ uvedla za organizátory sbírky Barbora Sopuchová z oddělení strategického plánování.

Zatímco v loňském roce byl výtěžek sbírky věnován primárně na pomoc s obživou lidem v nouzi, letos se organizátoři rozhodli pomoci s dalšími problémy, které chudé země sužují. „Ačkoliv jsme nakoupili nějaká hospodářská zvířata, které mnohdy znamenají základ obživy pro celé rodiny, část výtěžku sbírky jsme investovali do zlepšení dostupnosti vzdělávání pro děti anebo usnadnění přístupu k pitné vodě lidem, kteří za ní buďto musí putovat dlouhé hodiny, a nebo jim hrozí nemoci způsobené pitím špinavé vody,“ doplnila informaci Barbora Sopuchová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…