Kopřivnice: Zastupitelé podpořili rekonstrukci letního stadionu

06.12.2016 12:28

Většinovou podporu kopřivnických zastupitelů získal jediný bod jejich mimořádného zasedání, které se uskutečnilo v pondělí 28. listopadu.

Kopřivnice: Zastupitelé podpořili rekonstrukci letního stadionu
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Předmětem mimořádného zastupitelstva bylo schválení podání žádosti na projekt Rekonstrukce letního stadionu. Ten se nachází v příměstské části města v komplexu dalších areálů pod Červeným kamenem. „V současnosti mohou sportovci využít hlavní stadion s krytou tribunou o celkové kapacitě devět tisíc diváků. Na ploše se nachází travnatá fotbalová plocha, čtyři sta metrový atletický ovál se škvárovým povrchem a plochodrážní ovál, který je z technických důvodů mimo provoz,“ okomentoval stav letního stadionu ředitel Správy sportovišť Kopřivnice Milan Gilar.

Dotace z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy by měla pomoci městu začít s první etapou rekonstrukce stadionu. „Rádi bychom, aby na stadionu vznikl nový a moderní sektor pro lehkou atletiku a také fotbalové hřiště, které bude odpovídat požadavkům klubů,“ uvedla vedoucí odboru školství, kultury a sportu Michaela Rašková s tím, že město počítá s vybudováním osmi dráhového běžeckého oválu, doskočištěm pro skok do dálky, výšky a trojskok nebo areál pro hod diskem a oštěpem a podobně. Další zásadní změnou by mělo být přiblížení obou zmíněných sportovišť blíž k divácké tribuně. „Rádi bychom, aby dění na letním stadionu bylo divácky atraktivnější než je tomu doposud,“ vysvětlila Michaela Rašková.

Kopřivničtí zastupitelé rekonstrukci letního stadionu podpořili téměř jednohlasně, což místostarosta Lumír Pospěch, který má sport v gesci kvitoval s povděkem: „Je dobře, že se zastupitelé shodli a podpořili podání žádosti o dotaci, jelikož současný technický stav letního stadionu je špatný. Myslím si, že je správné, že areál dostane šanci, aby byl opraven a třeba přilákal ke sportu další zájemce.“

Oprava letního stadionu v Kopřivnici by se podle předběžných nákladů vycházejících ze studie mohla vyšplhat na cca 35 milionů korun. „Prostřednictvím dotace je možné získat maximálně dvacet milionů korun. Uvidíme, zda budeme úspěšní,“ uvedla vedoucí strategického plánování Lenka Šimečková s tím, že termín podání žádostí byl do konce listopadu.

Pokud se městu podaří letní stadion zrekonstruovat, je možné, že areál dostane kromě moderních sportovišť také nový název. „Dostali jsme příslib od paní Dany Zátopkové, že v budoucnu by stadion mohl nést její a manželovo jméno,“ potvrdil informaci místostarosta Pospěch. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…