Korejský Tedžon se stává patnáctým partnerem Brna

10.04.2016 18:31

Dohodu o partnerských vztazích uzavřelo Brno a Tedžon, který je velmi významným městem ve střední části Korejské republiky.

Korejský Tedžon se stává patnáctým partnerem Brna
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Smlouvu podepsali 6. dubna na Nové radnici představitelé obou měst Kwon Suntaik a Petr Vokřál. Smlouva bude účinná po schválení zastupitelskými složkami obou měst. Tedžon se stává 15. městem, se kterým Brno má partnerské vztahy.

„Dnešek je startem pro dobré partnerství,“ zdůraznil brněnský primátor Petr Vokřál. Jeho protějšek podotkl, že je sice poprvé na jižní Moravě, ale Brno považuje za krásné kulturní město se zachovalými historickými památkami, s vyspělým vysokým školstvím a s množstvím subjektů s nejpokročilejšími technologiemi. „Smlouvou začne naše spolupráce,“ podtrhl Kwon Suntaik.

Vedení obou měst zprostředkuje kontakty, aby hospodářské subjekty mohly navázat vzájemné vazby, vysoké školy pak úzké vztahy (v Tedžonu působí 19 univerzit), oboustranně se zvýšil cestovní ruch, začaly se organizovat výměnné pobyty mládeže a kulturních těles.

Jedenapůlmilonový Tedžon je pátým největším městem Korejské republiky. Sídlí v něm řada velmi vyspělých strojírenských, textilních, chemických a potravinářských firem.

Rychlý rozvoj města nastal po otevření železnice v roce 1905. Za korejské války v letech 1951 až 1953 byl hlavním městem Jižní Koreje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

7:37 Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

Inline areál v sousedství víceúčelové sportovní haly v Žižkově ulici se probouzí do druhé sezony své…