Zapojit kuchaře z Kosova a Ukrajiny se ukázalo být jako znamenitým nápadem. Jejich stánky patřily k nejnavštěvovanějším. Delegace z Ukrajiny nabízela ukrajinský boršč s kanapkou (pečivo s česnekem, plátkem vepřového špeku a bylinkami), bramborové placky doplněné osmaženou cibulkou, případně slaninou, či pečené brambory. Kosovo servírovalo tradiční pokrm pljeskavica z mletého hovězího masa a smažené masové kuličky zvané qofte.
Návštěvníci v obou stáncích utratili bezmála tři tisíce korun, které poputují na dětské oddělení kyjovské nemocnice.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV