Královské Znojmo bodovalo v ázerbájdžánském Baku

25.05.2016 15:49

Na Mezinárodním festivalu turistických filmů v ázerbájdžánském Baku bodoval film o královském městě Znojmě (The Royal Town of Znojmo – 790 years), který Znojmo představilo v souvislosti s oslavami 790. výročí od povýšení na královské město na konci minulého roku. Jeho autory jsou bratři Jan a Vítězslav Otrubové ze společnosti VideoBrothers. Právě oni film na festival přihlásili a fakt, že se spot dostal do finálového výběru odborné poroty, hodnotí jako velký úspěch.

Královské Znojmo bodovalo v ázerbájdžánském Baku
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„V minulých letech jsme zde prezentovali například propagační film města Znojma z roku 2013 nebo Znojemské historické vinobraní 2014. V obou případech se jednalo o to jediné, co jeho návštěvníci z celé České republiky viděli,“ vzpomíná s úsměvem Vítězslav Otruba. „Letos poprvé porotci zařadili video o Znojmě do prestižní kategorie Reklamy, kde délka videa 1 minuta není žádnou výjimkou. Dříve jsme soupeřili s filmy propagující Státy, regiony a města, kde je obvyklejší stopáž přes 5 minut. Jsme proto rádi, že si porota uvědomuje, že naše videa jsou spíše propagační než dokumentární, a věříme, že nová kategorie pomůže zviditelnění Znojma v hlavním městě Ázerbájdžánu,“ dodává Otruba.

„Bratrům Otrubovým gratuluji ke skvělému úspěchu, který jen potvrzuje fakt, že se jedná o výborné filmaře. Není náhodou, že videa pro Znojmo natáčejí právě oni. Díky jejich aktivnímu přístupu se navíc Znojmo prezentuje v dalekém Ázerbájdžánu, aniž by ho to cokoliv stálo,“ komentuje úspěch starosta Znojma Vlastimil Gabrhel.

Spot se bude návštěvníkům promítat 3. června

„Již zařazení do oficiální soutěže je pro nás velkým úspěchem. Držte nám palce a třeba uspějeme i při závěrečném vyhlašování výsledků,“ vzkazují bratři Otrubové. Mezinárodní festival turistických filmů v Baku probíhá již 3. rokem. Festival je členem asociace CIFFT se sídlem ve Vídni. K dalším dlouholetým členům asociace patří například festival Tourfilm v Karlových Varech nebo festival Corporate Media & TV Awards v Cannes.

Spot Královské město Znojmo – 790 let je možné vidět ZDE nebo ZDE, kde je k nalezení i jeho anglická verze.

Přímé odkazy na videa: ZDE (CZ) a ZDE (EN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…