Krnov: Do průmyslové zóny vstoupí další investor

23.12.2021 13:07 | Tisková zpráva

Závod na výrobu protihlukových hliníkových stěn vybuduje v druhé etapě průmyslové zóny v Červeném Dvoře krnovská firma EDS Trade.

Krnov: Do průmyslové zóny vstoupí další investor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radnice města Krnov

Uzavření smlouvy budoucí kupní o převodu vlastnického práva k pozemku o výměře 24 526 metrů čtverečních mezi firmou a městem schválili na prosincovém zasedání zastupitelé. Za metr čtvereční investor zaplatí 335 korun bez DPH. 

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí

„Předmětem našeho záměru je výroba hliníkových panelů protihlukových stěn, což je zařízení, které je momentálně na vzestupu, protože požadavky na snížení hluku od železniční nebo silniční dopravy jsou neustále přísnější. Plánovaná investice je 90 milionů korun bez DPH a co se týká pracovních míst, do tří let počítáme s kapacitou 55 až 120 zaměstnanců,“ uvedl ředitel společnosti EDS Trade Marek Witassek. 

Centrem areálu by měla být pětipodlažní nepodsklepená administrativní budova, ke které budou bezprostředně přiléhat jednopodlažní stavby, jež budou sloužit jako výrobní prostory a zázemí pro pracovníky. „Naproti budovy jsou plánovány další skladovací prostory a na zbylých částech pozemku jsou prostranství pro parkování služebních vozidel a zaměstnanců tak, aby areál byl samostatný a způsobilý provozu, na který je dimenzován. Zastavěnou plochu by měla z 56 procent zabírat výrobní složka, necelých 33 procent prostory pro skladování v souvislosti s výrobou a zbytek administrace,“ upřesnil Marek Witassek. V současné době investor řeší projekční přípravu, stavět začne okamžitě po získání stavebního povolení.

V sousedství budoucího areálu firmy EDS Trade již dokončila výstavbu svého závodu na ploše 31 114 metrů čtverečních další krnovská firma DMHermes Trade. Výrobu do něj přesune ze stávajících prostor počátkem ledna. V závodu bude umístěno několik linek. Automatická linka na výrobu ovocných a proteinových tyčinek, plnicí linka na datlový sirup a stoprocentní přírodní balsamikový krém s ovocnými příchutěmi a průmyslová výrobní linka pro přípravu speciálních kaší bez přidaného cukru. Společnost má dále záměr dovážet komodity zdravé výživy z třetích zemí a přebalovat je do uživatelsky přívětivého balení, vhodného pro evropský trh. Do areálu firma investovala 108 milionů korun bez DPH a bude v něm zaměstnáno šedesát až sedmdesát pracovníků.

Druhá etapa průmyslové zóny v Červeném dvoře má rozlohu deseti hektarů, více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…