Kroměříž: Další objekty v lokalitě Račín čeká demolice

10.10.2019 19:23

Kroměřížská radnice zdemoluje ještě na podzim další objekty v lokalitě Račín, kde bydlí nepřizpůsobiví občané.

Kroměříž: Další objekty v lokalitě Račín čeká demolice
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„O odstranění dvou hospodářských budov se postará společnost MORKUS Morava z obce Lazníky na Přerovsku, která už loni v první etapě v lokalitě demolovala dva obytné domy a jednu hospodářskou budovu,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Město demolice obou budov přijde zhruba na 480.000 korun, firma staveniště převezme na konci října. Podle místostarosty Karla Holíka je odstranění těchto objektů nezbytné. „Bývají totiž nelegálně obývány a tito neplatiči do budov natahují elektřinu kabely z obytných budov, což neodpovídá bezpečnostním normám,“ popsal Holík s tím, že demolice na Račíně budou pokračovat.

Radnice plánuje, že několik platících nájemníků přestěhuje jinam. „Ty, co si povinnosti neplní a nájemné neplatí, vystěhujeme,“ dodal Holík. Lokalita Račín je dlouhodobě problematická. Soužití mezi starousedlíky a obyvateli sociálních bytů má totiž k ideálu daleko. Lidé si stěžují na hluk i na chování obyvatel Račína k nim i jejich majetku.

V lokalitě je nyní 13 obydlených bytů se zhruba čtyřmi desítkami nájemníků. Byty mají ve správě stejně jako ostatní městské byty Kroměřížské technické služby (KTS), společnost patří městu. Podle právničky Kristýny Juříkové KTS podaly na neplatiče z Račína 11 žalob na zaplacení dlužné částky a pět žalob na vyklizení bytu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…