Kroměříž: Děti děkují uměleckými výkony pracovníkům sociálních služeb

09.05.2020 19:33

Žáci Základní umělecké školy Kroměříž se rozhodli uměleckými výkony ve formě krátkých videí poděkovat pracovníkům Sociálních služeb města Kroměříže, kteří v nelehké době pečují o seniory a zdravotně postižené v jednotlivých sociálních službách. „Jejich práce je zvláště v tomto období velmi náročná a stejně hodnotná jako v práce všech ostatních v první linii boje proti nákaze koronaviru,“ uvedla ředitelka Sociálních služeb města Kroměříže Dagmar Klučková. „V rámci právě probíhajícího projektu Alzheimerův uzel, jsme navázali milou spolupráci s kroměřížskou zuškou, jejíž žáci se zhostili úkolu poděkovat prostřednictvím videí všem pracovníkům naší organizace,“ dodala Klučková.

Kroměříž: Děti děkují uměleckými výkony pracovníkům sociálních služeb
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Klienti domovů jsou kvůli ohrožení nákazou koronavirem již několik týdnů bez přímého kontaktu se svými blízkými, rodinami, přáteli, nemohou vykonávat některé společné činnosti, na něž byli zvyklí, nemohou vycházet ze zařízení. „Situace je složitá pro ně a náročná i pro pracovníky, kteří o ně pečují. A právě oni si zaslouží ocenění a poděkování. A od dětí potěší dvojnásob,“ řekl místostarosta Vít Peštuka.

Malí hudebníci, zpěváci či herci, žáci ZUŠ Kroměříž, vytvořili děkovná videa, která představují jejich umělecké výkony a zároveň upozorňují na obětavou práci, již pracovníci sociálních služeb odvádějí. Videa bude možné zhlédnout na sociálních sítích Základní umělecké školy Kroměříž, Sociálních služeb města Kroměříže a dalších partnerů. První premiéra se uskuteční 6. května po 20. hodině. „Naši žáci nám poslali už řadu nahrávek. Jsou to krásné hudební zážitky, malé herecké etudy pro pobavení, některé nahrávky jsou velmi emotivní, nebo obsahují děkovné vzkazy pro všechny v sociálních službách a pozdravy babičkám a dědečkům. Dokonce se zapojily i rodiny dětí. Ke svým dcerám se přidal také známý dirigent a náš někdejší žák Tomáš Netopil," upřesnila ředitelka ZUŠ Kroměříž Ivona Křivánková.

Akce navazuje na úspěchy projektu Duha nad Kroměříží, v němž děti ze školek a škol kreslily obrázky pro klienty, aby jim pomohly překonat náročné období.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na Muchovu stezku vykročí i Brno

19:11 Na Muchovu stezku vykročí i Brno

Ivančice, Moravský Krumlov či třeba slovenské Piešťany a ode dneška čerstvě zámek Zbiroh a město Brn…