Kroměříž: Floria Léto promění kroměřížské výstaviště v Zahradu fantazie

06.08.2019 14:27

Na Výstavišti Kroměříž proběhne od 9. do 11. srpna již 43. ročník celostátní prodejní výstavy pro všechny zahradníky a zahrádkáře – Floria Léto 2019. Letošní ročník tradiční výstavy nese motto „Zahrada fantazie“. Návštěvníky zaujme promenáda v kouzelné květinové zahradě a organizátoři opět květinově vyzdobí kroměřížský kostel svatého Jana Křtitele, kam budou mít návštěvníci vstup zdarma.

Kroměříž: Floria Léto promění kroměřížské výstaviště v Zahradu fantazie
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Letošní výstava Floria LÉTO své návštěvníky uchvátí nádhernou květinovou expozicí i bohatým sortimentem pro dům a zahradu. Vstupem do pavilonu A příchozí okouzlí vůně tisíců květin vrcholného léta a přenesou se do říše fantazie a snů, kde se zasní za zvuku šumění vodopádu a zurčícího potůčku. Naše výstava opětovně omámí všechny smysly návštěvníků: Zrak, čich a hmat kouzelnou expozicí a chuťové pohárky potěší unikátní ochutnávka mnoha druhů jedlých květů,“ popisuje manažer výstavy Vojtěch Zahradník. Hlavní expozici vytvoří tým Výstaviště Kroměříž ve spolupráci s přední českou aranžérkou Marií Bittnerovou.

Kromě květinového aranžmá se mohou návštěvníci těšit na prodejní výstavu kaktusů, expozici sukulentů a balkonových rostlin, či výstavu drobného zvířectva a okrasného ptactva. Nejen mužskou část návštěvníků zaujme výstava moderní i historické zemědělské techniky a pro malé zahradníky bude otevřen unikátní Dětský svět, který nabízí desítky venkovních i vnitřních zábavních atrakcí. Návštěvníci si během celé výstavy samozřejmě mohou pořídit nejrůznější potřeby pro dům i zahradu u stovek českých i zahraničních prodejců.

Květinová výstava se i letos rozšíří mimo brány výstaviště, kdy přední aranžéři ze Slovenské asociácie kvetinárov a floristov s týmem Výstaviště Kroměříž vyzdobí kroměřížský kostel svatého Jana Křtitele. Pro návštěvníky bude po celou dobu výstavy připravena bezplatná kyvadlová autobusová doprava, která bude v pravidelných intervalech jezdit na trase Výstaviště Kroměříž – Květná zahrada - Masarykovo náměstí (kostel sv. Jana Křtitele). Své celodenní jízdy autobus vždy zahájí a zakončí na autobusovém a vlakovém nádraží v Kroměříži.

Po celou dobu výstavy je pro návštěvníky připraven bohatý doprovodný a hudební program. Vystoupí Jakub Smolík, Cimballica, Boršičanka A. Koníčka a další.

Otevřeny budou obě výstavištní restaurace i mnoho občerstvovacích stánků. Komfort návštěvníkům zajistí i parkovací plocha pro více než dva tisíce automobilů.

Také letos při výstavě Floria Léto se organizátoři rozhodli nabídnout návštěvníkům ještě více zážitků, a proto i nadále spolupracují s jedinečnou Květnou zahradou v Kroměříži, kde bude souběžně s výstavou Floria Léto probíhat festival barokní kultury – Hortus Magicus. Symbolickým zahájením obou akcí bude mimořádný koncert barokní hudby v kostele svatého Jana Křtitele ve čtvrtek 8. srpna od 19 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…