Kroměříž: Lidé mohou ovlivnit rodinnou politiku města

24.01.2023 15:03 | Tisková zpráva

Kroměřížané mohou ovlivnit způsob, jakým bude město v příštích letech podporovat rodiny. Své názory budou moci projevit, pokud se zúčastní dotazníkového šetření.

Kroměříž: Lidé mohou ovlivnit rodinnou politiku města
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

 Podpora rodin s dětmi je pro nás velmi důležitá. Zajímá nás názor občanů na tuto oblast, který se promítne do aktuálně zpracovávané Koncepce rodinné politiky města Kroměříže na období 2023–2027,“ popsal důvody spuštění ankety místostarosta Pavel Motyčka. 

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42148 lidí

Dotazník bude spuštěn 1. února. Bude od tohoto data k dispozici v tištěné podobě v přízemí budovy radnice na Velkém náměstí a elektronicky na odkazu https://www.munipolis.cz/app/anketa/KromerizRodina. „Lidé budou moci dotazník vyplňovat až do 31. března 2023,“ doplnila Iva Káňová z radničního odboru sociálních věcí a zdravotnictví.

Město Kroměříž dlouhodobě řeší situaci rodin ve městě a věnuje pozornost důležitým oblastem, které ovlivňují a rozvíjí pozitivní prorodinné klima na území města. „Hlavním cílem koncepce bude podporovat všechny typy rodin, a to například jak rodiny s malými dětmi, tak i rodiny, které se doma starají o své rodiče seniorského věku. Rodinnou koncepcí tak chceme nastavit vhodná opatření, aby byla posilována autonomie rodin a byly podporovány rodinné vztahy na všech úrovních a mezi všemi generacemi,“ dodal Motyčka. Dalším cílem koncepce bude poskytnout stručný, věcný a konkrétní přehled o všech aktuálně probíhajících a připravovaných prorodinných aktivitách, které bude město v budoucnu realizovat.

Dokument Koncepce rodinné politiky města Kroměříže na období 2023–2027 připraví a odborně zaštítí firma Knowledge Sharing s.r.o., a to ve spolupráci s pracovníky odboru sociálních věcí a zdravotnictví a členy otevřené pracovní skupiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…