Kroměříž: Město hledá dodavatele polopodzemních a podzemních kontejnerů na odpad

24.08.2021 12:23

Kroměřížská radnice hledá dodavatele, který do ulic města nainstaluje polopodzemní a podzemní kontejnery. Investiční záměr zahrnuje 11 lokalit s 32 stanovišti.

Kroměříž: Město hledá dodavatele polopodzemních a podzemních kontejnerů na odpad
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Nově zde bude výrazně méně stanovišť. Kontejnery budou mít větší objem, sníží se náklady na jejich vyvážení. Navíc získáme i nová parkovací místa,“ poznamenal místostarosta Karel Holík. Náklady podle projektu činí asi 20 milionů korun bez DPH.

Radnice chce projekt realizovat postupně během dvou let. „Letos plánujeme nové polopodzemní a podzemní kontejnery v ulicích Na Sladovnách, Malý Val, Vejvanovského, 17. listopadu a Československé armády. V příštím roce budou na řadě ulice Zborovská, Spáčilova, U Rejdiště, Francouzská, Rumunská a Nitranská,“ dodal vedoucí radničního odboru služeb Lambert Hanzal.

Podle Holíka bude mít změna v odpadovém hospodářství ještě i další přínosy. „Rád bych zmínil estetickou stránku projektu. Díky polopodzemním a podzemním kontejnerům kroměřížská náměstí a ulice jistě prohlédnou a budou pro oko turisty i našich občanů mnohem přitažlivější. Dalším plusem by mělo být navýšení produkce tříděného odpadu,“ dodal Holík.

Ve většině lokalit je navržena instalace polopodzemních kontejnerů, v historické části pak podzemních, které nenaruší historický ráz města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíčkův Brod: Od nového roku se změní systém platby za popelnice

22:05 Havlíčkův Brod: Od nového roku se změní systém platby za popelnice

Zastupitelstvo města Havlíčkův Brod schválilo dvě obecně závazné vyhlášky města, které se vztahují k…