Kroměříž: Město opět finančně podpořili kočičí útulek

12.09.2020 18:01

Zastupitelé Kroměříže odsouhlasili částku 300 tisíc korun ve formě neinvestiční účelové dotace pro kočičí útulek. Ve městě ho provozuje spolek Zatoulané štěstí.

Kroměříž: Město opět finančně podpořili kočičí útulek
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Zatoulané štěstí se stará o opuštěné, toulavé, nemocné či zraněné kočky odchycené nebo odebrané původnímu majiteli na území Kroměříže a jejích místních částí. Radnice v současné době připravuje zřízení vlastního městského útulku pro kočky. Než však dojde k jeho zprovoznění, finančně podpoříme soukromé zařízení, které pro město tuto službu zajišťuje,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.

Peníze od města by měl spolek používat na hrazení veterinární péče, na léky a krmivo kočky po dobu nejvýše 30 dnů nebo do jejího předání novému majiteli. Dotaci je možné čerpat na krytí nákladů vzniklých v roce 2020, a to čtvrtletně po doložení faktur a kopií protokolů o odchytech jednotlivých zvířat a za čerpané veterinární služby. Loni město pro spolek odsouhlasilo dotaci 200 tisíc korun.

Městský útulek pro kočky by měl vzniknout v prostorách bývalého hospodářského objektu živočišné výroby na Čápce, který je v majetku města. Město nechalo vypracovat projektovou dokumentaci a jedná o podmínkách vybudování zmíněného zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…