Kroměříž: Město opravuje hřiště v místní části Vážany

01.04.2020 19:53

Kroměřížská radnice opravuje hřiště v místní části Vážany, které se nachází v Lesní ulici mezi posledním domem zástavby a domovem pro seniory.

Kroměříž: Město opravuje hřiště v místní části Vážany
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

 „Jedná se o opravu povrchu, o odstranění betonového popraskaného a poškozeného povrchu, který bude nahrazený novými gumovými dlaždicemi,“ popsal starosta Jaroslav Němec. Hřiště opravuje městem vlastněná společnost Kroměřížské technické služby, náklady činí asi 150 tisíc korun.

Radnice v lokalitě už loni modernizovala obě zastávky městské hromadné dopravy před domovem pro seniory. Byly upraveny tak, aby na nich mohl zastavovat i nízkopodlažní autobus MHD, byly zde postaveny i nové přístupové chodníky. „Někteří opoziční zastupitelé tvrdí, že se o místní části nestaráme. Opak je pravdou,“ poznamenal místostarosta Vít Peštuka, který je garantem vedení města pro místní část Vážany.

Město letos například vybaví novými lavičkami výletiště ve Zlámance a chystá také stavbu přístřešku v místní části Postoupky. Radnice by ráda také stavěla nový volnočasový areál ve Vážanech. Místo, kde by mělo stát, ale patří do ochranného pásma někdejšího dobývacího prostoru cihelny. Proti stavbě hřiště se v minulosti postavil majitel většiny pozemků v cihelně i společnost Biotrend Morava, která je vlastníkem důlních práv.

“Společnost Biotrend Morava nemá o dohodu zájem. Klade si stále nové podmínky, na které nemůžeme přistoupit. Vniveč tak přichází i snaha předsedy osadního výboru Vážan Pavla Tichala,“ uvedl Peštuka. Podle něj chce Biotrend Morava, aby město kolem budoucího hřiště postavilo velký val a nesmyslně navýšilo plánovaný téměř dvoumetrový plot. „A hlavně, nedáme společnosti bianco šek na to, aby mohla do vážanské cihelny vozit cokoliv, co si zamane. Naším úkolem je ochránit obyvatele města před tím, aby do cihelny byla navážena jakákoliv nebezpečná látka. I za cenu toho, že hřiště ve Vážanech vyřešíme jinak,“ uzavřel Peštuka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

19:06 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného javoru v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…