Kroměříž: Město přesouvá Vybarvený běh i s programem na příští rok

09.06.2020 20:17

Ani postupné uvolňování opatření, která zavedla vláda proti šíření koronaviru, bohužel nedovolí městu Kroměříži uspořádat letošní ročník oblíbeného Vybarveného běhu. Původní červnový termín radnice přesunula na srpen a doufala, že se akce uskuteční. Nyní, tak jako jiní pořadatelé, musela ohlásit přesunutí akce na příští rok.

Kroměříž: Město přesouvá Vybarvený běh i s programem na příští rok
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Když jsme v polovině dubna oznámili náhradní srpnový termín, věřili jsme, že Vybarveným během oslavíme návrat k běžného života. Ani současná vlna uvolňování nám bohužel tuto naději a pořadatelskou jistotu nedala,“ poznamenal starosta Jaroslav Němec.

Aktuálně jsou povoleny akce s účastí do 500 lidí, kteří již od sebe nemusejí dodržovat rozestupy. Od července se sice očekává navýšení, ale v tuto chvíli není známo na kolik osob. „U běhu samotného, kde máme limit 2000 registrovaných běžců, bychom si s dodržením vládních nařízení snad dokázali poradit, třeba formou startu rozloženého do několika vln. Co už bychom ale nechtěli a ani za stávajících podmínek nedokázali omezit, je návštěvnost doprovodného programu s očekávanou účastí dalších 4 – 5 tisíc lidí,“ vysvětlil Pavel Zrna, vedoucí radničního odboru kultury a cestovního ruchu. Pátý ročník Vybarveného běhu se tak uskuteční až v roce 2021, a to v sobotu 5. června.

Již zakoupené registrace zůstávají v platnosti, je ale samozřejmě možné startovné na vyžádání vrátit. „Děkujeme všem aktivním účastníkům i divákům Vybarveného běhu za pochopení a za přízeň a snad je potěší, že nepřijdou o obě hlavní hvězdy doprovodného programu. V termínu 5. června 2021 se nám podařilo zajistit jak kapelu Tata Bojs, tak i Barboru Polákovou. A aby ani letošní rok nevyšel úplně naprázdno, Vybarvený běh si symbolicky připomeneme v pátek 14. srpna 2020 malým koncertem skupiny The Atavists, který bude zároveň poděkováním všem příznivcům Vybarveného běhu,“ doplnila Marcela Nehodová, která má organizaci akce na starosti.

Aktuální informace mohou lidé sledovat na webu www.vybarvenybeh.cz a na facebooku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…