Kroměříž: Město připravuje rekonstrukci smuteční síně na hřbitově

19.01.2021 10:11

Kroměřížská radnice chystá rekonstrukci smuteční síně na městském hřbitově ve Velehradské ulici. Radní již schválili výběr zpracovatele architektonické studie.

Kroměříž: Město připravuje rekonstrukci smuteční síně na hřbitově
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Nejlepší nabídku předložil v rámci vyhlášené otevřené veřejné zakázky pan architekt Martin Cviček z Brna. Ve studii se zaměří na samotný objekt smuteční síně i na okolní lokality, jako jsou parkovací stání, komunikace a sadové úpravy,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.

Anketa

Zachrání nás vakcína proti covidu-19?

27%
73%
hlasovalo: 10416 lidí

Za zpracování studie město zaplatí 155 tisíc bez DPH, hotová by měla být do konce letošního dubna. Podle Hebnarové byla rekonstrukce smuteční síně jednou z možností, jak zlepšit stav, prostředí a důstojnost budovy, kde se lidé loučí se svými zesnulými. Město zvažovalo i její zbourání a vybudování nové smuteční síně. Při průzkumech však bylo zjištěno, že budova je ve velmi dobrém stavu, proto město přistoupí na její rekonstrukci. V plánu je také vybavení síně moderní audio a videotechnikou.

Městský hřbitov vznikl na současném místě na začátku 20. století. Po druhé světové válce se spojil se hřbitovem židovským a právě židovská pohřební síň byla v roce 1960 přebudována na smuteční síň, kde se od té doby odehrávají všechny obřady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…