Kroměříž: Město vyměňuje poškozené a nefunkční lavičky za nové

08.02.2021 21:49

Radnice také v roce 2021 pokračuje v obměně mobiliáře na veřejných prostranstvích, mimo jiné zajišťuje výměnu starých a poškozených laviček za nové.

Kroměříž: Město vyměňuje poškozené a nefunkční lavičky za nové
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Objednali jsme pro letošní rok výrobu 44 kusů laviček stejného vzhledu a provedení jako v předchozím roce. O jejich výrobu se postarají opět Kroměřížské technické služby,“ řekl starosta Kroměříže Jaroslav Němec.

Anketa

Mělo by Česko nasadit ruskou vakcínu Sputnik V ještě před jejím schválením orgány EU?

92%
8%
hlasovalo: 14311 lidí

Město za výrobu laviček zaplatí 298 tisíc korun. Polovina laviček, tedy 22 kusů, bude umístěna na výletišti ve Zlámance, kde probíhá postupná obměna zastaralých a poškozených míst k sezení. Šest laviček budou pracovníci technických služeb instalovat na zastávkách MHD, po dvou bude vyměněno na sídlišti Zachar a na Barbořině a po jedné v ulicích Kollárova a Třasoňova. Zbývajících deset laviček bude k dispozici pro další případné výměny v průběhu roku. „Lavičky mají kovovou konstrukci, desky k sezení a opěradla jsou zhotoveny z modřínového dřeva. Stejné již na některých místech v Kroměříži slouží,“ uvedl Lubomír Fila z odboru služeb kroměřížské radnice.

Město obnovuje lavičky každoročně. Stará se tím o pohodlí, ale i bezpečnost a zdraví občanů. Snaží se přitom reagovat na jejich upozornění a vyhovět požadavkům obyvatel města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…