Kroměříž: Návštěvníci Adventu na radnici mohou přispět zrakově postiženým

28.11.2019 19:44

Kroměřížané budou moci při návštěvě oblíbeného Adventu na radnici podpořit Sjednocenou organizaci nevidomých a slabozrakých České republiky (SONS). Umístění pokladničky na radničním dvoře schválili městští radní. „Rádi podpoříme dobrou věc. Výtěžek sbírky bude použit na podporu sociálních služeb poskytovaných oblastní odbočkou SONS v Kroměříži těžce zrakově postiženým občanům,“ uvedl místostarosta Vít Peštuka.

Kroměříž: Návštěvníci Adventu na radnici mohou přispět zrakově postiženým
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Peníze ze sbírky jsou určeny na odborné sociální poradenství, aktivizační služby, podporu zaměstnávání nevidomých, rekvalifikační kurzy, odstraňování bariér ve stavebnictví, dopravě či bariér v informacích, na vydávání časopisu a tiskovin pro nevidomé nebo na sociální rehabilitaci. Advent na radnici začne v pátek 13. prosince a skončí v neděli 22. prosince.

Kromě sbírky pro SONS mohou Kroměřížané i návštěvníci města podpořit i spolek Korálky, který pomáhá zdravotně postiženým dětem, a Dětský domov Kroměříž. Rovným dílem si rozdělí výtěžek z tradiční vánoční sbírky. Pokladnička je umístěna pod vánočním stromem na Velkém náměstí.

Korálky peníze použijí zejména k hrazení nákladů na zabezpečení dopravy žáků do ZŠ a MŠ Kroměříž, F. Vančury. Dětský domov hodlá ze sbírky podpořit rozvoj dětí, především jejich sportovní, zájmovou a kulturní činnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…