Kroměříž: Nejlepší letošní akce může získat titul Kulturní počin roku

29.07.2018 7:38

Město Kroměříž ocení některou z kulturních a společenských událostí konaných v roce 2018 titulem Kulturní počin roku. Kandidáty lze nominovat až do pátku 11. ledna příštího roku. „Mohou tak učinit pořadatelé akcí i jejich spokojení návštěvníci, lidé i právnické osoby,“ poznamenal místostarosta Pavel Motyčka.

Kroměříž: Nejlepší letošní akce může získat titul Kulturní počin roku
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Do soutěže je možné přihlásit jakýkoliv počin realizovaný v Kroměříži nebo v některé z jejích místních částí, který lze zařadit mezi koncerty, festivaly, divadelní představení, výtvarná díla, výstavy či jiné expozice, literární počiny, umělecké performance, veřejné rekonstrukce historických událostí, živá veřejná vystoupení či mediální počiny, jako jsou film, audio či nová média.

Nominace přijímá radniční odbor kultury a cestovního ruchu. Hodnocen bude především veřejný dopad kulturního počinu, jeho přínos pro dění ve městě, inovace nebo naopak tradice, způsob ztvárnění, vazby na další projekty, úroveň propagace a další aspekty. Nejlépe hodnocená nominace získá titul Kulturní počin roku a finanční odměnu 10 000 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…