Kroměříž: Nové lavičky budou umístěny ve městě i ve Zlámance

30.03.2020 20:51

Radnice umístí pět desítek nových laviček v Kroměříži a v místní části města Zlámanka. „Průběžná obnova městského mobiliáře je nezbytná.

Kroměříž: Nové lavičky budou umístěny ve městě i ve Zlámance
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Jde nám o pohodlí a především bezpečnost lidí. Poškozené nebo dokonce zničené lavičky určitě nejsou dobrou vizitkou města, proto se snažíme je průběžně opravovat a vyměňovat,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Lavičky vyrobí pracovníci Kroměřížských technických služeb a následně se postarají o jejich instalaci, když je zabetonují do země. Lavičky mají kovovou konstrukci, desky k sezení jsou z modřínového dřeva. Stejné již na některých místech v Kroměříži slouží. Za kompletní zakázku město technickým službám zaplatí celkem 326 700 korun.

Většina z 50 zmíněných laviček bude sloužit obyvatelům Zlámanky, kde budou nainstalovány na místním výletišti. Nahradí zde stávající poškozený mobiliář. Město obnovuje lavičky každoročně. Snaží se přitom vyhovět požadavkům občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…