Kroměříž: Problémovou lokalitu Račín nově sleduje kamera

18.11.2019 7:35

Lokalitu Račín, kde žijí nepřizpůsobiví občané, sleduje nově kamera městského kamerového systému. „Cílem je, aby městská policie mohla monitorovat případné přestupky. Cílem je, aby kamera přispěla ke zklidnění situace na Račíně,“ poznamenal starosta Jaroslav Němec.

Kroměříž: Problémovou lokalitu Račín nově sleduje kamera
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Městské domy na Račíně sleduje kamera, kterou městská policie původně využívala na jiném místě. „Jedná se ale o plnohodnotnou otočnou kameru, která mapuje celou lokalitu,“ popsal ředitel městské policie Libor Kubiš. Městská policie nyní ještě pracuje na instalaci nového kamerového bodu v ulici Spáčilova a na výměně stávající analogové kamery za novou digitální u plaveckého bazénu.

Kroměříž bude mít po instalaci kamer ve Spáčilově ulici a na Račíně 21 pevných kamerových bodů a k tomu dvě mobilní kamery, které lze podle potřeby přesouvat. Radnice kamerový systém provozuje od roku 2001. Postupně jej modernizuje. Například loni instalovala novou kameru, která je umístěná na sloupu veřejného osvětlení na rohu ulic Úprkova a Kotojedská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…