Kroměříž: Radnice rozšířila možnosti placení poplatků na automatu v budově na Husově náměstí

24.07.2018 10:48

Kroměřížská radnice rozšířila možnosti placení v platebním automatu v budově B na Husově náměstí.

Kroměříž: Radnice rozšířila možnosti placení poplatků na automatu v budově na Husově náměstí
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Nově v něm lidé mohou platit také platební kartou a významně jsme také rozšířili okruh poplatků, které se v automatu dají uhradit,“ poznamenala tajemnice městského úřadu Jana Kutá.

Automat původně sloužil jen k placení poplatků na odboru občansko-správních agend, oddělení dopravy a silničního hospodářství. „Platit bylo možné jen hotovostí. Ostatní poplatky, tj. odborů životního prostředí a živnostenského, museli lidé platit v pokladně v budově C v ulici 1. máje,“ uvedl vedoucí radničního odboru informačních technologií Pavel Kopecký. Nově automat přijímá kromě hotovosti i zmíněné platební karty.

Lidé v něm také nyní nově zaplatí i poplatek za rybářský a lovecký lístek, za stavební povolení na studny a malé čistírny odpadních vod, za ohlášení živnosti, žádost o koncesi, změnu rozhodnutí o udělení koncese, schválení odpovědného zástupce pro koncesi, ohlášení změny v živnostenském rejstříku a za vydání výpisu ze živnostenského rejstříku na žádost.

Město tak pokračuje ve vylepšování služeb pro občany ve svých budovách. Od loňského září slouží starším občanům pro přístup do prvního patra historické budovy radnice na Velkém náměstí schodišťová sedačka. Využívají ji především svatebčané vyššího věku, kteří by se jinak do obřadní síně na svatbu svých vnuků či vnuček nedostali. V přízemí stejné budovy pak maminkám s nejmenšími dětmi slouží od dubna přebalovací pult a také křesílko na kojení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…