Kroměříž: Silnice mezi psychiatrickou nemocnicí a Květnou zahradou bude brzy jednosměrná

25.11.2019 21:10

Místní komunikace mezi areálem Psychiatrické nemocnice v Kroměříži a Květnou zahradou bude brzy pro automobily jednosměrná. Dělníci v těchto dnech pracují na instalaci dopravního značení tak, aby nejpozději do pátku bylo vše hotovo.

Kroměříž: Silnice mezi psychiatrickou nemocnicí a Květnou zahradou bude brzy jednosměrná
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Důvodem opatření je snaha snížit počet aut projíždějících frekventovanou křižovatkou ulic Havlíčkova – Albertova. Prosíme řidiče, aby zejména v prvních dnech platnosti nového dopravního značení dbali zvýšené opatrnosti,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Podle Vlastimila Foltýna z radničního odboru služeb jsou již na místě zakopané patky na svislé dopravní značky. „Instalaci svislého dopravního značení a nástřik vodorovného dopravního značení plánuje odborná firma na středu až pátek tohoto týdne. Záležet bude na počasí,“ doplnil Foltýn.

Silnice bude pro automobily jednosměrná ve směru od Havlíčkovy ulice až po ulici Koperníkova. Zachována budou parkovací místa, automobily ale budou nově stát vpravo ve směru jízdy podél zídky Květné zahrady. „V protisměru bude umožněn průjezd jen cyklistům, cyklokoridor bude zvýrazněn vodorovným dopravním značením,“ dodal místostarosta Karel Holík.

Rychlost vozidel bude nově omezena na 30 kilometrů za hodinu. Cyklisté sice budou moci do protisměru, i je ale čeká omezení. „Nebudou moci vjet na jízdním kole do křižovatky s ulicí Havlíčkova. Budou muset z kola sesednout a pokračovat pěšky po chodníku,“ uzavřel Foltýn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…