Kroměříž: Silvestrovské oslavy doprovodí hudba a ohňostroj

25.11.2023 20:08 | Tisková zpráva

Ukončení roku 2023 si mohou obyvatelé Kroměříže užít společně pod širým nebem. Na Hanáckém náměstí se uskuteční v neděli 31. prosince od 18. hodiny již tradiční silvestrovské rozloučení se starým rokem 2023 a symbolické vítání toho nového, tentokrát s číslovkou 2024.

Kroměříž: Silvestrovské oslavy doprovodí hudba a ohňostroj
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Rád se potkám s obyvateli města v tak slavnostní chvíli, jakou je silvestrovský večer, a společně si popřejeme vše nejlepší do nového roku,“ uvedl starosta Tomáš Opatrný.

Anketa

Podporujete stávku ČMKOS?

hlasovalo: 21876 lidí

Program zahájí v 18 hodin první část koncertu kapely Expo & Pension rock. V 18:45 hodin přijde na řadu přání starosty Tomáše Opatrného do nového roku a ohňostroj, který světly a barvami potěší malé i velké a rozzáří nebe nad městem. Po něm bude pokračovat hudební program kapely Expo & Pension rock. Pro návštěvníky bude připravené občerstvení včetně horkých nápojů na zahřátí. Vstup na akci, kterou připravuje Dům kultury v Kroměříži, je zdarma.

Organizované oslavy příchodu nového roku nebyly v Kroměříži dříve obvyklé, lidé se scházeli spontánně na Velkém náměstí. Velký ohňostroj se konal několikrát v 90. letech na Velkém náměstí, slavil se jím také příchod nového milénia a v roce 2013 zpestřil oslavy 750. výročí založení města. V letech 2017, 2019 a 2021 se lidé těšili z ohňostroje na Hanáckém náměstí. V letech, kdy ohňostroj nepořádala radnice, Velké náměstí rozzářila pyrotechnika, kterou přinesli sami občané.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Den plný koní, dětí, náročné práce i oslavy

20:27 Hustopeče: Den plný koní, dětí, náročné práce i oslavy

Jízdárny Centra volného času Pavučina se otevřely veřejnosti a místní ošetřovatelé i svěřenci předve…