Kroměříž: Starý pivovar láká na hudební projekty i cestovatelskou přednášku

29.08.2021 11:44

Září bude v Klubu Starý pivovar patřit několika hudebním programům. Návštěvníci se tak mohou těšit na odložený koncert Luboše Pospíšila, na hity Erica Claptona v revivalovém provedení a také na významné české hudební tvůrce.

Kroměříž: Starý pivovar láká na hudební projekty i cestovatelskou přednášku
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Starý pivovar žije, mám z toho radost. Věřím, že si hudební fanoušci v září v klubu přijdou na své,“ poznamenala místostarostka Daniela Hebnarová.

Anketa

Doposud nejlepší nápad předvolební kampaně?

hlasovalo: 9718 lidí

Jako první se v pátek 10. září uskuteční koncert Terez Wrau z cyklu Písničkáři na Pivcu. Buskerka s kytarou zpívá písně z celého světa asi v patnácti jazycích. Jako pouliční muzikantka sjezdila svět a sbírá a zpívá písně z různých kultur, ale zároveň skládá i své vlastní. V roce 2017 vydala debutové CD s názvem Foxes, následovalo druhé album s názvem Bohyním a v současné době již připravuje třetí.

Koncert Luboše Pospíšila a jeho 5 P je připravený na 15. září a pokračuje jím cyklus Starý dobrý BIGBÍT. Čerstvý sedmdesátník Pospíšil, který na probíhajícím turné slaví své jubileum, začal hudební pouť na konci 60. letech minulého století v populárním sdružení C&K Vocal, vystupoval i sám s kytarou a v současné době koncertuje s mladšími muzikanty pod obnovenou značkou 5P.

Na hity Erica Claptona a dalších blues-rockových autorů láká 18. září vystoupení kapely Blues BazAar - Eric Clapton revival. Šest zkušených muzikantů hraje skladby, které již pokryl prach zašlé slávy, ale přesto je skoro všichni znají. Kromě hitů britského bluesmana a rockera Erica Claptona má skupina v repertoáru věci od ZZ Top, Sheryl Crow, Kenny Wayne Shepherda, Garyho Moora, BB Kinga, Deep Purple a dalších.

Patrik Možíš s kapelou EDYT připomene 25. září návštěvníkům nesmrtelnou hudbu Petra Hapky a texty Michala Horáčka. Kapela složená ze studentů či absolventů konzervatoře P. J. Vejvanovského v Kroměříži zahraje nejznámější písně, jako jsou Štěstí je krásná věc, Kocour se schoulil na tvůj klín a další. Jako host vystoupí účastnice soutěže Česko Slovenská SuperStar Tereza Navrátilová, která představí šansony nazpívané Hanou Hegerovou.

V pátek 1. října přijede do Klubu Starý pivovar přerovské blues-soulové uskupení Mothers Follow Chairs. Skupina při sestavování svého repertoáru čerpá z bluesových standardů, které přetváří vlastními aranžemi, obdobným způsobem jako současné americké hvězdy blues a soulu – např. Kassandra Willson nebo Shemekia Copeland.

Podzimní hudební program v Klubu Starý pivovar doplní 20. září cestovatelská přednáška Richarda Jaroňka Unlimited Africa z cyklu Procestujte svět s Domem kultury. Fotograf, cestovatel, potápěč a autor několika knih představí africké země, jako jsou Namibie, Mosambik, Botswana, Zambie, Zimbabwe či Jihoafrická republika.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…